Placky sú jemné, nadýchané a naplnené syrom. Plniť ich môžete rôznymi druhmi syra napr. parmezánom, plesňovým syrom i eidamom. Každému čo chutí.
Potrebujeme:
- 200 g syr
- 2 šálky hladká múka
- 1 šálka kefíru
- 1/2 lyžičky Kr. cukor
- štipka soľ
- 1 lyžičku prášku do pečiva

Postup:
- Pripravíme si klasickú šálku s objemom 250 ml.
- Odmeriame 2 šálky hladkej múky, 1 šálku kefíru a spolu so soľou, cukrom a práškom do pečiva vypracujeme v miske hladké cesto, ktoré necháme stáť cca 5 minút. Kým cesto odpočíva, nastrúhame 150 g syra (použijeme tenké strúhadlo), pridáme ho k cestu a znova spracujeme.
- Cesto rozdelíme na rovnaké kusy.
- Každý kúsok spracujeme na placku, do stredu dáme ešte kôpku nastrúhaného syra a placku zabalíme.
- Rozvaľkáme na placku a opekáme z každej strany na suchej panvici. Ak nemáte radi suché placky, panvicu potrite malým množstvom oleja alebo masla.
ZDROJ.ok.ru