Z Tureckej kuchyne je u nás známi predovšetkým kebab, ale je škoda nepoznať túto kuchyňu aj inak. Určite vás nesklamú ani tieto jogurtové zemiaky, ktoré budete mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Môžete ich podávať k mäsu, alebo len tak jesť samé.
Potrebujeme na 4 porcie:
- 4-5 veľkých zemiakov
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky feferóniek
- 1/2 lyžičky mäty
- 1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar
postup:
Celkový čas prípravy: 45 min
Predhrejte rúru na 200 ° C.
Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahko slanšia.

Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich na plátky, nie príliš hrubé kúsky.
Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečte do zlatista (cca 30 minút). Dobrú chuť.
ZDROJ: coolinarika com