Fantastické jablčné rezy s pudingom a šľahačkou, oplatí sa ich vyskúšať

Tento zákusok je neskutočne chutný, len ho vyskúšajte.

Suroviny na cesto:

  • 5 ks vajcia
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 160 g cukor krupica
  • 50 ml olej
  • 70 ml vlažná voda
  • 200 g polohrubá múka
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 1 kg jablká olúpané a nastrúhané, čistá váha
  • 2 lyžice pudingový prášokvanilkový
  • 1 ks škoricový cukor alebo vanilkový na posypanie jabĺk
  • papier na pečenie
  • môžete do cesta dať aj kakao

Pudingová náplň

  • 800 ml mlieko
  • 5 lyžice cukor krupica podľa chuti, cca
  • ks karamelový puding alebo vanilkový, kokosový …
  • 100 g maslo necelá polovica kocky

Smotanová vrstva:

  • 500 ml smotana na šľahanie 33% tuku
  • 1 ks stužovač šľahačky – nie je nutný
  • 2 ks vanilkový cukor 

Na zdobenie:

  • toping – čoko alebo karamel, kokos, čokoládové vločky, škorica … prízdoba volíme podľa vlastnej chuti a druhu (chut

Postup prípravy receptu:

Nastrúhané jablká zmiešame s pudingom, nasypeme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie, dlaňami utlačíme a zalejeme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do ružova. Po vychladnutí preklopíme rez na ďalší hárok papiera na pečenie, opatrne zložíme papier, na ktorom sme rez piekli, zvyšky nalepených jabĺk, ktoré nám zostali na papieri, pokojne zoškrabnite a na rez späť natrieme.

cesto:

Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme vodu s olejom, premiešame, prisypeme múku s kypriace látky, opäť dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Osladené mlieko prevaríme s pudingy podľa návodu a odstavíme. Do vriaceho pudingu pridáme maslo, ktoré necháme za stáleho miešania úplne rozpustiť a po čiastočnom vychladnutí (nie je nutné) nanesieme na jablkovú vrstvu a opatrne rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladiť.
Smotanu osladíme, pridáme stužovač a vyšľaháme do tuha. Potom rovnomerne potrieme pudingovú vrstvu šľahačkou a dáme do chladu preležať.
Pred podávaním dozdobíme podľa chuti a fantázie.
ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>