Tento zákusok je neskutočne chutný, len ho vyskúšajte.
Suroviny na cesto:
-
5 ks vajcia
-
1 ks vanilkový cukor
-
160 g cukor krupica
-
50 ml olej
-
70 ml vlažná voda
-
200 g polohrubá múka
-
1 ks prášok do pečiva
-
1 kg jablká olúpané a nastrúhané, čistá váha
-
2 lyžice pudingový prášokvanilkový
-
1 ks škoricový cukor alebo vanilkový na posypanie jabĺk
-
papier na pečenie
- môžete do cesta dať aj kakao
Pudingová náplň
- 800 ml mlieko
- 5 lyžice cukor krupica podľa chuti, cca
- 2 ks karamelový puding alebo vanilkový, kokosový …
- 100 g maslo necelá polovica kocky
Smotanová vrstva:
-
500 ml smotana na šľahanie 33% tuku
-
1 ks stužovač šľahačky – nie je nutný
-
2 ks vanilkový cukor 1
Na zdobenie:
-
toping – čoko alebo karamel, kokos, čokoládové vločky, škorica … prízdoba volíme podľa vlastnej chuti a druhu (chut
Postup prípravy receptu:
Nastrúhané jablká zmiešame s pudingom, nasypeme rovnomerne na plech vyložený papierom na pečenie, dlaňami utlačíme a zalejeme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov do ružova. Po vychladnutí preklopíme rez na ďalší hárok papiera na pečenie, opatrne zložíme papier, na ktorom sme rez piekli, zvyšky nalepených jabĺk, ktoré nám zostali na papieri, pokojne zoškrabnite a na rez späť natrieme.
cesto:
Žĺtky vyšľaháme s cukrami do peny, pridáme vodu s olejom, premiešame, prisypeme múku s kypriace látky, opäť dobre premiešame a nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Osladené mlieko prevaríme s pudingy podľa návodu a odstavíme. Do vriaceho pudingu pridáme maslo, ktoré necháme za stáleho miešania úplne rozpustiť a po čiastočnom vychladnutí (nie je nutné) nanesieme na jablkovú vrstvu a opatrne rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladiť.
Smotanu osladíme, pridáme stužovač a vyšľaháme do tuha. Potom rovnomerne potrieme pudingovú vrstvu šľahačkou a dáme do chladu preležať.
Pred podávaním dozdobíme podľa chuti a fantázie.
ZDROJ:bidista.com