Fantastické domáce syrové korbáčiky! Len z jednoduchých prísad, mlieka a soli!

Sýrový korbáč je skvelé občerstvenie, ktoré si obľúbili aj dospelí a deti. V Arménsku sa tento syr nazýva čečenský. Chechel – slaný diétny syr , brat svätožún, ale má svoju vlastnú jemnú chuť.

Vzhľadom na to, že tvaroh je vyrobený z nízkotučného alebo nízkotučného mlieka, má obsah tuku 10%. Jedná sa teda o jeden z najnižších kalórií, ktorý dokonale vyhovuje tým, ktorí dodržiavajú rôzne diéty na zníženie telesnej hmotnosti.

Tento korbáč je zdroj kvalitných bielkovín. Aj v ňom je vápnik a fosfor, ktoré pomáhajú posilňovať kosti. Dnes vám povieme, ako urobiť tento syr doma.

Sýrový korbáč

ZLOŽKY

  • 4 litre domáceho mlieka
  • 8 litrov vody
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej
  • 1 g syridla
  • soľ na chuť

PRÍPRAVA

  1. Zahrejte mlieko vo vodnom kúpeli na 38 stupňov. Odporúča sa neustále miešať.
  2. Kyselinu citrónovú rozpustite malým množstvom mlieka, premiešajte so zvyškom mlieka.
  3. Zrieďte syridlo s trochou mlieka, premiešajte s ostatným mliekom.
  4. Dôkladne premiešajte mlieko s drevenou špachtľou.
  5. Odstráňte panvu zo syrovou hmoou na teplé miesto a nechajte ju na hodinu. Môžete ho zabaliť do prikrývky.
  6. Znova ohrievajte panvicu so syrovou hmotou na malom ohni, stačí 5 minút.
  7. Mäso syra nakrájajte na kocky a vypustite vodu. Nechajte ju stáť 30 minút. Zatiaľ čo sa syr ustáli, ohrievajte vodu v inej panvici na 75 stupňov.
  8. Preložte ohrievanú vodu do misy a premiestnite syr tam. Miešajte syr v miske s dvoma drevenými lopatkami nie dlhšie ako 15 minút.
  9. Potom si dajte gumové rukavice a pokračujte v miešaní syra rukami, ktorý pravidelne spúšťate do vody. Teplota vody by nemala klesnúť pod 75 stupňov. Ak je voda studená – pridajte horúcu.

  10. Postupne prechádzajte z miesenia na naťahovanie syra a tvarovanie nití. Ak majú pramene požadovaný tvar, dajte ich do pripravenej slanej vody pri izbovej teplote. Liter takej vody bude vyžadovať 200 g soli.

  11. Syr nechajte na deň v slanej vode. Potom ich stlačte a vytvorte korbáče z vlákien. Syry môžu byť konzumované v tejto forme a môžu sa zaudiť u domáceho udiara.

Vytváranie syra doma nebolo také ťažké. Hlavná vec a veľmi dôležité je používať len domáce mlieko. V obchode netreba strácať čas.

Hotový syr sa uchováva v chladničke až 60 dní. Deti ho milujú za neobvyklý vzhľad. Pre dospelých je to ideálne predjedlo pri pohári pivka, dekoráciu šalátov a sendvičov, a vrcholom je syrový tanier.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>