Liskové cesto sa používa pre mnoho slaných a slaných jedál. Od jednoduchých potravín až po trochu zložitejšiu metódu výroby nie je ťažké vyrobiť ju doma a je skvelé, že si ju môžete pripraviť a zmraziť kedykoľvek, keď ju potrebujete.
Ak ste to ešte neskúšali a výsledok nie je úplne taký, ako ste očakávali, odporúčame vyskúšať tento recept. Veríme, že budete s výsledkom spokojní a tento recept zaradíte do svojej zbierky obľúbených a dôležitých receptov!
Suroviny:
- 500 gramov pšeničnej hladkej múky špeciál
- 1 žĺtok
- 200 gramov masla
- 100 gramov kyslej smotany
- soľ na dochutenie
Postup:
Vo veľkej miske si zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Najlepšie je miešať priamo čistými rukami, vtedy máte cesto plne pod kontrolou. Potom pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Ak je potreba, tak aj soľ. Miesime cesto až kým nemá jednotnú formu. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach je cesto pripravené na pečenie. A môžete si pripraviť dobroty aké chcete. Cesto sa môže odložiť aj do mrazničky a máte ho po ruke kedykoľvek budete mať chuť na niaku dobrotu. Dobrú chuť.
ZDROJ:mojakuhinja.net