Fantastické domáce lískové cesto, pripravené bleskovou rýchlosťou

Liskové cesto sa používa pre mnoho slaných a slaných jedál. Od jednoduchých potravín až po trochu zložitejšiu metódu výroby nie je ťažké vyrobiť ju doma a je skvelé, že si ju môžete pripraviť a zmraziť kedykoľvek, keď ju potrebujete.


Ak ste to ešte neskúšali a výsledok nie je úplne taký, ako ste očakávali, odporúčame vyskúšať tento recept. Veríme, že budete s výsledkom spokojní a tento recept zaradíte do svojej zbierky obľúbených a dôležitých receptov!

Suroviny:

  • 500 gramov pšeničnej hladkej múky špeciál
  • 1 žĺtok
  • 200 gramov masla
  • 100 gramov kyslej smotany
  • soľ na dochutenie

Postup:

Vo veľkej miske si zmiešame preosiatu múku spolu s maslom. Najlepšie je miešať priamo čistými rukami, vtedy máte cesto plne pod kontrolou. Potom pridáme žĺtok a kyslú smotanu. Ak je potreba, tak aj soľ. Miesime cesto až kým nemá jednotnú formu. Cesto prekryjeme potravinárskou fóliou a vložíme ho na 30 minút do chladničky. Po 30 minútach je cesto pripravené na pečenie. A môžete si pripraviť dobroty aké chcete. Cesto sa môže odložiť aj do mrazničky a máte ho po ruke kedykoľvek budete mať chuť na niaku dobrotu. Dobrú chuť.

ZDROJ:mojakuhinja.net

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>