Fantastická tekvicová marmeláda

Nápad pre domáce konzervy – tekvicový džem! Pripravujú sa tak ľahko, že to ani neočakávate …

Tekvicová marmeláda

Stačí uvariť tekvicu s citrónovou šťavou, pomarančovou šťavou, štipkou zázvoru a škoricou … hneď to chutí oveľa lepšie!

zloženie:

  • 2 kg tekvice
  • šťava z 1 pomaranča
  • šťava z 1/2 citróna
  • štipka zázvoru
  • voliteľná 1 polievková lyžica pomarančovej kôry
  • štipka škorice
  • 2 vrecká gelfix (1: 3)
  • 700 g cukru

Postup:

 

Po uplynutí tejto doby nalejte vodu z hrnca a jemne ochladenú tekvicu primiešajte do peny.

Pridáme vylisovanú pomarančovú a citrónovú šťavu, cukor, pomarančovú kôru, zázvor a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte, varte na miernom ohni, každú chvíľu premiešajte a nechajte variť. Potom z vrecka nalejeme 2 gelfixy, premiešame a povaríme jednu minútu (podľa pokynov na obale).

Horúcu tekvicovú marmeládu preneste do predtým uvarených pohárov a okamžite ju pevne priskrutkujte.

Okamžite ich preložte a nechajte ich úplne vychladnúť. Skladujeme v špajzi alebo v kuchynskej skrinke.

ZDROJ:poprostupycha.com.plDýňová marmeláda

Priateľské k tlači, PDF a e-mail

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>