Nápad pre domáce konzervy – tekvicový džem! Pripravujú sa tak ľahko, že to ani neočakávate …
Tekvicová marmeláda
Stačí uvariť tekvicu s citrónovou šťavou, pomarančovou šťavou, štipkou zázvoru a škoricou … hneď to chutí oveľa lepšie!
zloženie:
- 2 kg tekvice
- šťava z 1 pomaranča
- šťava z 1/2 citróna
- štipka zázvoru
- voliteľná 1 polievková lyžica pomarančovej kôry
- štipka škorice
- 2 vrecká gelfix (1: 3)
- 700 g cukru
Postup:
Po uplynutí tejto doby nalejte vodu z hrnca a jemne ochladenú tekvicu primiešajte do peny.
Pridáme vylisovanú pomarančovú a citrónovú šťavu, cukor, pomarančovú kôru, zázvor a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte, varte na miernom ohni, každú chvíľu premiešajte a nechajte variť. Potom z vrecka nalejeme 2 gelfixy, premiešame a povaríme jednu minútu (podľa pokynov na obale).
Horúcu tekvicovú marmeládu preneste do predtým uvarených pohárov a okamžite ju pevne priskrutkujte.
Okamžite ich preložte a nechajte ich úplne vychladnúť. Skladujeme v špajzi alebo v kuchynskej skrinke.