Fantastická pasta z cukety na topinky, ale aj na cestoviny

Máte v obľube cuketu a už naozaj neviete, čo z nej vymyslieť? Skúste túto topinkovú pastu. Túto zmes môžete zavariť a dať si ju napríklad v zime, kedy určite príde na chuť. Je skvelá nielen k topinkám, ale aj do cestovín!

Potrebujeme:

Suroviny na 4 poháre po 200 ml:

  • 2 kg cukety
  • 4 veľké cibule
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja3 lyžičky soli
  • 3 lyžice cukru
  • 2 lyžice vínneho octu
  • 5 lyžíc worcesterskej omáčky
  • 2 lyžičky drveného chilli
  • 700 ml paradajkového pretlaku alebo passat
  • korenie

Postup:

Celkový čas prípravy: 120 min

1. Vo vyššom hrnci si rozohrejeme olej a dáme naň opekať na prúžky nakrájanú cibuľu. Až je do zlatista upečená, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a ďalšiu minútku opekáme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu (bez semienok), osolíme a miešame ďalšie 4 minútky.
2. Jemne podusenú cuketu presunieme do pekáča, pridáme cukor, trochu korenia, chilli, ocot, worchestrovku, vmiešame paradajkový pretlak či Passatu a dáme piecť na 200 ° C na cca 40 minút. Priebežne počas pečenia premiešavame.
3. Zmesou plníme poháre a poriadne ich zavrieme viečkom. Ak chcete zmes konzumovať v najbližších niekoľkých dňoch, uchovávajte v chladničke. Pokiaľ chcete zmes uchovať na dlhšiu dobu, poháre sterilizujte, 15 minút na 85 ° C.
ZDROJ: kulinyamka.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>