Tento recept je rýchly, chutný a navyše zdravý.
Potrebujete tieto suroviny:
-
2 lyžice maslo
-
1,5 dl mlieko
-
1 ks cibuľa
-
3 ks čerstvé šampiňóny
-
1 hrsť medvedí cesnak
-
1 štipka korenie mleté
-
1 štipka soľ
-
1 štipka muškátový oriešok
-
1 štipka drvenú rascu1 lyžica hladká múka
Postup:
Na masle speníme najemno pokrájanú cibuľu súčastne so šampiónmi nakrájanými na plátky (cibule do sklovata a šampiňóny do mäkka). Potom zaprášime múkou a opražíme ju cca 2 minúty. Pridáme soľ, korenie, rascu a zalejeme mliekom. Krátko povaríme a po zhustnutia odstavíme. Pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška a hrsť najemno pokrájaného čerstvého medvedieho cesnaku, premiešame a môžeme podávať.
Omáčka je dobrá napríklad s opraženým kuracím mäsom a pečenými zemiakmi.
ZDROJ.ketkes.com