Fantastická krémovo čokoládová tortička s mätou

Táto torta, ktorá každého očarí nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Korpus koláča je kakaový a ľahko chrumká, náplň svojou štruktúrou pripomína krémový puding a mätová príchuť všetko skvele dopĺňa. Recept je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho aj ten, ktorý sa v pečení príliš neorientuje.

Potrebujeme:

korpus:

  • 3/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka + 1 lyžica holandského kakaa
  • 1/8 lyžičky soli
  • 90 g masla, rozpusteného

náplň:

  • 3/4 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 3/4 lyžičky mätového extraktu
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 veľké vajcia, rozšľahané

na ozdobu:

  • holandské kakao
  • čerstvé lístky mäty

postup:

1. Predhrejte rúru na 180 ° C. Koláčovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie.
2. V mise zmiešajte cukor, múku, kakao a soľ. Prilejte rozpustené maslo a premiešajte do hladkého cesta. Vyložte ním dno a steny tortovej formy.
3. Pečte približne 10 minút a potom nechajte aspoň 10 minút chladnúť, než pridáte náplň.
4. V kastróliku zmiešajte čokoládu so smotanou a nechajte úplne rozpustiť. Nechajte chvíľu chladnúť.
5. Potom pridajte vanilkový a pepermintový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre premiešajte a nalejte na kôrku. Vložte koláč do rúry a pečte 22 až 27 minút.
6. Vyberte z rúry a nechajte približne hodinu chladnúť. Potom vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny pred servírovaním.
7. Tortu ľahko posypte kakaom, ozdobte lístkami mäty a môžete podávať.

 

ZDROJ:mybakingaddiction.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>