Máte chuť na hubovú omáčku? Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.
Suroviny na prípravu:
- 3 lyžice hladká múka
- 3 lyžica rastlinný olej
- 100 g čerstvé huby
- 10 g sušené huby
- 1 ks cibuľa
- 1 štipka korenie mleté
- 1 štipka soľň
- 700ml bravčový vývar
Postup:
Nakrájanú cibuľu a orestujeme do zlatista osmažíme na časti tuku, zahustíme múkou, zalejeme vývarom a rozšľaháme. Pridáme soľ, korenie a pomaly varíme asi 30 minút. Na zvyšnom tuku opražíme plátky očistených a nakrájaných čerstvých húb a pridáme ich precedené do omáčky a chvíľu ešte povaríme. Ak sme použili huby sušené, uvaríme je v malom množstve vody alebo vývare. Vývar pridáme spolu s hubami do omáčky a krátko spolu povaríme.
ZDROJ:ketkes.com