Fantastická hubová omáčka k akémukoľvek mäsu alebo na cestoviny

Máte chuť na hubovú omáčku? Najlepšia je z čerstvých hríbov, ale môžeme ju robiť aj z mrazených.

Suroviny na prípravu:

  • 3 lyžice hladká múka
  • 3 lyžica rastlinný olej
  • 100 g čerstvé huby
  • 10 g sušené huby
  • 1 ks cibuľa
  • 1 štipka korenie mleté
  • 1 štipka soľň
  • 700ml bravčový vývar

Postup:

Nakrájanú cibuľu a orestujeme do zlatista osmažíme na časti tuku, zahustíme múkou, zalejeme vývarom a rozšľaháme. Pridáme soľ, korenie a pomaly varíme asi 30 minút. Na zvyšnom tuku opražíme plátky očistených a nakrájaných čerstvých húb a pridáme ich precedené do omáčky a chvíľu ešte povaríme. Ak sme použili huby sušené, uvaríme je v malom množstve vody alebo vývare. Vývar pridáme spolu s hubami do omáčky a krátko spolu povaríme.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>