Avokádo je ovocie. A veľmi zdravé. Je bohatým zdrojom minerálnych látok draslíka, medi, magnézia, fosforu a vitamíny C, E, K, H, B 3 a B 5 (kyseliny pantoténovej). Dužina obsahuje kyselinu olejovú, palmitovú a linolovú, čo sú kvalitné tuky.
Ja osobne ho dávam do smoothie, na sendvič, do šalátu, do dezertu. Pre mňa je to zdravá, univerzálna hmota, ktorá sa hodí takmer ku všetkému.
Veľká výhoda avokáda je tá, že sa s ním dobre pracuje. Je mäkké, matlavé a preto sa hodí na omáčky.
Nie je nič ľahšie, keď vám k varenie postačí mixér a pár ingrediencií. Ďalej je na každom s čím túto omáčku bude podávať. Prefektne sa ho dí na cestoviny.
Budete potrebovať:
- 1 avokádo
- 300 ml kefíru
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 0,5 lyžičky medu
- soľ, korenie podľa chuti
Odlúpte avokádo, odstráňte kosť a premiešajte na pyré. Pridajte zvyšné zložky a dobre premiešajte. Dobrú chuť!
ZDROJ:fithacker.ru