Domáca pochúťka s hustou náplňou tvarohu a lahodným ovocným želé. My to jednoducho milujeme!
Suroviny:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 50 ml oleja
- 80 g polohrubej múky
- 20 g kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Krém:
- 400 – 500 g jemného tvarohu alebo mascarpone
- 250 g masla
- 200 g práškového cukru
- 100 g hrozienok (nemusia byť)
Na želé:
- 500 ml fanty
- 1 vanilkový puding alebo zlatý klas
Postup prípravy:
1. Krok
Oddelíme si žĺtka od bielkov.110 g práškového cukru pridáme k žĺtkam a vyšľaháme do peny.postupne pridáme olej a šľaháme do homogénnej hmoty..
2. Krok
Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli a neskôr s druhou polovicou cukru..Sneh primiešame k žĺtkam..Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom ktorú si predtým preosejeme..Miešame len zľahka zhora nadol..
3. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 26 x 36 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 25 – 30 minút..Skontrólujeme špáradlom..Potom piškótu necháme vychladnúť.
4. Krok
Krém si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme maslo izbovej teploty s cukrom do peny..Potom vmiešame tvaroh a hrozienka namočené vo vode..krém rozotrieme na vychladnutú piškótu a zarovnáme..Pokiaľ máte radi jemnejší krém namiesto tvarohu použite mascarpone alebo philadelphiu..
5. Krok
V troche fanty si rozmiešame vanilkový puding, a ostatnú dáme variť..Keď sa varí vmiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme mierne vychladnúť 2 – 3 minútky a potom vylejeme na zákusok a zarovnáme ho..
6. Krok
Takto necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom vložíme do chladničky nech sa úplne zachladí a stuhne…
ZDROJ:ketkes.com