Fanta rezy, tento zákusok je jednoducho nezničiteľný a veľmi chutný

Domáca pochúťka s hustou náplňou tvarohu a lahodným ovocným želé. My to jednoducho milujeme!

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 50 ml oleja
  • 80 g polohrubej múky
  • 20 g kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Krém:

  • 400 – 500 g jemného tvarohu alebo mascarpone
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 100 g hrozienok (nemusia byť)

Na želé:

  • 500 ml fanty
  • 1 vanilkový puding alebo zlatý klas

Postup prípravy:

1. Krok

Oddelíme si žĺtka od bielkov.110 g práškového cukru pridáme k žĺtkam a vyšľaháme do peny.postupne pridáme olej a šľaháme do homogénnej hmoty..

2. Krok

Potom si vyšľaháme bielka so štipkou soli a neskôr s druhou polovicou cukru..Sneh primiešame k žĺtkam..Nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom ktorú si predtým preosejeme..Miešame len zľahka zhora nadol..

3. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 26 x 36 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C 25 – 30 minút..Skontrólujeme špáradlom..Potom piškótu necháme vychladnúť.

4. Krok

Krém si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme maslo izbovej teploty s cukrom do peny..Potom vmiešame tvaroh a hrozienka namočené vo vode..krém rozotrieme na vychladnutú piškótu a zarovnáme..Pokiaľ máte radi jemnejší krém namiesto tvarohu použite mascarpone alebo philadelphiu..

5. Krok

V troche fanty si rozmiešame vanilkový puding, a ostatnú dáme variť..Keď sa varí vmiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme mierne vychladnúť 2 – 3 minútky a potom vylejeme na zákusok a zarovnáme ho..

6. Krok

Takto necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom vložíme do chladničky nech sa úplne zachladí a stuhne…

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>