Famózny višňovo tvarohový cheescake: Upečte ho, budete sa zalizovať

Prinášame Vám recept, vďaka ktorému si budete pochutnávať na tvarohovo-višňovom dezerte pochutnávať.

Suroviny:

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 35 g kakaa
  • 1 vajíčko
  • 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 500 g jemného tvarohu
  • štipku soli 
  • Postup:

    Vymiešame maslo izbovej teploty s vajcom a cukrom, kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne i po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.

    Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh, a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.

    Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút.

    Prajeme dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>