Prinášame Vám recept, vďaka ktorému si budete pochutnávať na tvarohovo-višňovom dezerte pochutnávať.
Suroviny:
Na cesto:
- 300 g hladkej múky
- 150 g masla
- 150 g kryštálového cukru
- 35 g kakaa
- 1 vajíčko
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
Na náplň:
- 700 g konzervovaných višní (alebo čerešní)
- 100 g práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 3 vajíčka
- 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy
- 1 balíček vanilkového pudingu
- 500 g jemného tvarohu
- štipku soli
-
Postup:
Vymiešame maslo izbovej teploty s vajcom a cukrom, kým nevznikne krémová zmes. Potom pridáme kakaový prášok a múku a rukou vypracujeme tuhé cesto. Tortovú formu s priemerom cca 26 cm si vymastíme trochou masla a cesto prstami vyformujeme po jej dne i po okrajoch. Na okraji nám stačí cesto potiahnuť do výšky cca 4 cm.
Plnku si vymiešame jednoducho. Zmiešame cukor, vanilkový cukor, vajíčka a citrónovú šťavu. Pridáme puding a tvaroh, a ručným mixérom dôkladne vypracujeme krémovú zmes. Nakoniec do zmesi primiešame višne alebo čerešne. Plnku potom nalejeme do formy vyloženej cestom.
Dáme piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 50-60 minút.
Prajeme dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com