Domáce loptičky Rafaello sú nielen vynikajúcou receptúrou vyrobenou za pol hodiny, ale aj zdravšou alternatívou k tradičným sladkostiam.
Suroviny:
- 250g jemného tvarohu (použili sme odtučnený)
- 50g kokosu (30g do guličiek, 20g na obaľovanie)
- 15ks blanšírovaných mandlí (bez šupky)
- sladidlo podľa chuti (stévia, med)
Postup:
Tvaroh si zmiešame s kokosom a osladíme podľa chuti. Zo zmesi tvarujeme guľôčky (čím je tvaroh studenší, tým sa so zmesou lepšie pracuje). Do každej guľôčky vložíme jednu mandľu a obalíme ju v kokose. Hotové raffaelo dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny a potom podávame. Nezjedené raffaelo skladujeme v chladničke alebo mrazničke.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl