Domáce koláčiky a zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty, pretože viete čo do nich dáte. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenou veľmi sladkú náplň v klasických trubičkách. Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.
S týmto receptom ich môžete pripraviť približne 48 kusov.
Ingrediencie:
- 500g lístkového cesta (alebo zakúpené bezlepkovej cesto)
Krém:
- 225 g krémového syra (Philadelphia)
- 300 ml smotany na šľahanie
- 2 vanilkové pudingy
- 750 ml mlieka
- 4 lyžice krupicového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce + lyžice vody, na potretie
Postup:
1) Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.
2) Jednotlivé prúžky cesta namotávejte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.
3) Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte na neho pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 15 minút alebo dozlatista.
4) Vyberte trubičky z formy a ihneď odstráňte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladený puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.
5) Posypte trubičky trochou moučkového cukru, pokud chcete a nechte je přes noc v lednici. Druhý den podávejte.
zdroj: coolinarika.com