Famózne domáce plnené trubičky. Keď ich ochutnáte zamilujete si ich

Domáce koláčiky a zákusky patria jednoznačne medzi najväčšie dobroty, pretože viete čo do nich dáte. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorí nemajú príliš obľúbenou veľmi sladkú náplň v klasických trubičkách. Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

 

S týmto receptom ich môžete pripraviť približne 48 kusov.

Ingrediencie:

  • 500g lístkového cesta (alebo zakúpené bezlepkovej cesto)

Krém:

  • 225 g krémového syra (Philadelphia)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové pudingy
  • 750 ml mlieka
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce + lyžice vody, na potretie

Postup:


1)
 Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky s hrúbkou približne 2 cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na pol. Uvarte puding spoločne s mliekom a 4 lyžicami cukru a nechajte ho vychladnúť.

2) Jednotlivé prúžky cesta namotávejte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

3) Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte na neho pripravenej formy. Rozšľahajte vajcia s lyžicou vody a zľahka potrite každú trubičku. Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 15 minút alebo dozlatista.

4) Vyberte trubičky z formy a ihneď odstráňte z foriem. Potom ich nechajte vychladnúť. Krémový syr rozšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridajte vychladený puding a dobre premiešajte. Vyšľahajte smotanu a vmiešajte ju do vanilkovej zmesi. Krémom naplňte cukrársky sáčok a naplňte trubičky.

5) Posypte trubičky trochou moučkového cukru, pokud chcete a nechte je přes noc v lednici. Druhý den podávejte.

zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>