Famózne a veľmi jednoduché vanilkové trubičky. Ak ich skúsite, už nikdy nepoviete, že sú zložité!

 K tomu, aby ste uspokojili vašu sladkú vášeň, avšak nemusíte navštevovať cukrárne a kupovať si veľmi predražené dezerty, ktoré sú navyše v mnohých prípadoch značne ochudobnené o to najlepšie, čo by mali obsahovať. V tomto článku sme sa vám rozhodli predstaviť veľmi jednoduchý recept na obľúbené vanilkové trubičky, ktoré zvládne aj neskúsený kuchtík. Stačí sa držať postupu a garantujeme vám, že celá vaša rodina na vás a váš talent bude obdivovať. Neveríte?

 

Čo potrebujete:

  • 250 ml vody
  • 250 ml oleja
  • soľ
  • 750 g múky

Na lahodný vanilkový krém:

  • 3 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • jeden liter mlieka
  • jedna lyžička vanilkovej esencie alebo vanilkového cukru
  • päť lyžíc múky
  • 250 g masla
  • trocha oleja
  • práškový cukor

Postup:

Pokiaľ už máte pripravené všetky ingrediencie, môžete sa smelo pustiť do prípravy tohto absolútne jedinečného dezertu. Ako prvý sa môžete pustiť do cesta. Všetky spomenuté položky vložte do dostatočne veľkej misy a potom ich mixérom premiešajte. Ak disponujete elektrickým mixérom určeným priamo pre tvorbu ciest, máte vyhrané. Práca tak bude oveľa jednoduchšie. Hotové cesto bez akéhokoľvek odležaní alebo tuhnutia rozdeľte na niekoľkých menších guličiek. Z guličiek následne vyvaľkajte pokiaľ možno rovnako veľké trubičky.

Všetky vaše výtvory umiestnite na plech, ktorý je vhodné ešte predtým pokryť papierom na pečenie. Vďaka tomu sa vám trubičky nepripáli. Vložte plech do vopred rozohriatej rúry na 180 ° C a vyberte ho až vtedy, keď budú mať trubičky zlatistú kôrku.

Medzitým, čo sa vám trubičky pomaly pečú v rúre, je ideálny čas pre vytvorenie náplne. V prvom rade musíte rozklepnout vajcia a rozšľahať je. Do nich potom pridajte práškový cukor, mlieko, vanilkovú esenciu alebo vanilkový prášok, múku a zmes miešajte do tej doby, než bude pekne hladká a bez hrudiek. Úplne na záver do rajnice umiestnite drobné kocky masla. Keď máte zmes takto pripravenú, prichádza na rad jej následná úprava. Rajnica s ňou umiestnite na mierny plameň a za stáleho miešania nechajte obsah poriadne zhustnúť, aby vám z trubičiek nakoniec nevytekala.

Keď máte náplň aj trubičky kompletne pripravené, je načase spojiť obe vaša práca do jedného. Opatrne krémom naplňte trubičky tak, aby ste ich čo najmenej opatlali. Ak je totiž chcete ponúknuť ako dezert pre plánovanú návštevu, zrejme by sa im zle konzumovali. Keď máte trubičky bohato naplnené, môžete sa ešte na nejaký čas vložiť do chladničky, pretože vychladené chutia úplne najlepšie.

Tie proste musíte skúsiť!

A zistíte, že tvorba vanilkových trubičiek rozhodne nie je nič zložité. Neváhajte preto vyskúšať napríklad hneď dnes. Garantujeme vám, že niečo tak úžasného ste ešte nikdy predtým nejedli.

ZDROJ:bidista.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>