Fantastický tvarohový koláč s rýchlou prípravou. Budú ho milovať deti, ale aj dospelý.
Budete potrebovať:
- 400 gramov hladkej múky
- 150 gramov práškového cukru
- 250 gramov masla
- 1 kypriaci prášok
- 1 žĺtok
- 4 lyžice kakaa
- 700 gramov tvarohu
- 150 gramov práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 žĺtky
- 4 bielky
Postup:
Ako prvé si vymiesime cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Potom si osobitne z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj dobrá.
Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla. Polovicu cesta nastrúhame na spodok. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť.
Dobrú chuť.
ZDROJ:femina.hu