Namiesto klasiky vyskúšajte vylepšenú omeletu, ktorá bude chutiť každému.
suroviny:
- 4 vajcia
- 2 stredné šampiňóny
- jarná cibuľka
- menšia červená paprika
- 1-2 lyžice smotany
- štipka sušeného cesnaku
- soľ
- korenie
- 2 lyžice jemnej strúhanky
- 3 lyžice strúhaného syra
- lyžice oleja + kúsok masla
Postup:
- Šampiňóny nastrúhame na hrubo a cibuľku nakrájame na drobno aj s vňaťou. Papriku nakrájame na drobné kocky. Vajcia rozšľaháme so smotanou, šampiňóny, cibuľkou a korením. Trošku vňate odložíme na posypanie.
- Na rozohriaty tuk vlejeme vaječnú zmes a prikryjeme pokrievkou. Pozvoľna necháme opiecť. Keď už omeleta je hore čiastočne stuhnutá, posypeme ju zmesou strúhanky a syra a lyžicu pritlačíme.
- Pomocou tanierika omeletu otočíme a dopečieme. Spodná vrstva zostane chrumkavá. Omeletu opäť pomocou taniere vytiahneme z panvice a podávame syrovou vrstvou hore, podľa chuti prizdobíme.
ZDROJ:dompelenpomyslow.pl