Toto nie je len také obyčajné kurča!
Mäso je mäkké, jemné, šťavnaté, iba si olíznete prsty a príprava veľmi jednoduchá. A ak si pripravíte marinovanie treba deň dopredu, budete mať potom hlavné jedlo hotové za 40 minút, čo už je naozaj rýchlovka :

Suroviny:
- šťava z 1 pomaranča + 1 pomaranč nakrájaný na tenké plátky
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička karí
- soľ podľa chuti
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 700 g kuracieho mäsa (môžete použiť stehienka, prsíčka … kto má čo rád)
Príprava:
Po prvé musíte zmiešať všetky ingrediencie okrem kuracieho mäsa.
Mäso nakrájajte na menšie časti a zmiešajte s marinádou. Nechajte aspoň 2 hodiny uležať.
Vložte mäso aj s marinádou do zapekacej misy a pečte v predhriatej rúre na 220 ° C približne 30 až 40 minút.
Podávajte s ľubovoľnou prílohou. Hodí sa k ryži ale aj k zemiakom.
ZDROJ:vk.com