Existuje veľa možností na prípravu dressingu … ale tento je jedným z mojich obľúbených a verím, že bude aj vašim

Nie je žiadny dôvod, prečo by šaláty nemali byť absolútne chutné. Celé roky sa ma ľudia pýtali, ako môžem každý deň jesť šaláty … „Chutí ti to, nenudíš sa?“ No, môžem povedať s absolútnou istotou, že sa nebudem a nikdy nudiť nebudem robiť šaláty! Existuje toľko možností šalátu … a tento je jedným z mojich obľúbených.

Je ľahké vyrobiť a uskladniť v chladničke 3 – 5 dní. PLUS môžete použiť základ tohto receptu na vytvorenie toľkých rôznych alternatív! Napríklad, môžete previesť na tzatziki len pridaním viac limetky, citrónu a cesnaku. Môžete tiež pridať menej vody!

zloženie:

  • 2 šálky surových kešu
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 1 lyžička kôpru, mletý
  • 1 čajová lyžička cibule, mletej
  • 1 čajová lyžička zelenej cibule, nasekanej
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku, mletého
  • 1/2 čajovej lyžičky petržlenovej vňate, mletej
  • 1/2 šálky vody
  • 1 lyžička soli

metóda:

  • Namočte kešu na 2 hodiny alebo dlhšie (najlepšie je uvoľniť inhibítor enzýmu cez noc). Čím dlhšie kešuky sú namočené, tým väčšia bude konzistencia.
  • Vypustite kešu a dobre opláchnite.
  • Vložte kešu do miešača so soľou, limetkovou šťavou a vodou. Zmiešajte dobre približne 2-3 minúty. Mala by byť zmes ľahká a krémová. V závislosti od vášho mixéra možno budete chcieť niekoľko krát zastaviť, aby sa motor neprehrieval. Môžete použiť viac alebo menej vody na požadovanú hrúbku.
  • Vložte túto krémovú základňu do misy a primiešajte zostávajúce zložky. Omáčka je teraz pripravená. Môžete ju nechať v chladničke 3 – 5 dní a používať na oblievanie, namáčanie, roztieranie alebo inú omáčku. Užite si to!

ZDROJ:livelovefruit.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>