Ešte dnes podvečer uvarte veľkú porciu cestovín. Vložte ich do rúry a počkajte, keď ju otvoríte

Keď som s babičkou zostala ako dieťa, robievala kastról cestovín s vajcom, to bolo často v ponuke. Tešila som sa vždy ochutnať  zlatú kôrku a naolejované rezance… Tak som to nedávno,  pripravila aj ja, recept dopadol úžasne a úspešne!

Makaróny v rúre

PRÍSADY

  • 400 g cestovín alebo rezance
  • 600 g kuracieho
  • 8 vajec
  • 200 g masla

To je dôležitý bod:  použiť domáce vajcia.

PRÍPRAVA

  1. Takže variť rezance. Tenké alebo krátke. Môžete použiť iné cestoviny, ale nebude to horšie. Mnoho variácií tohto pokrmu môžete vytvoriť!
  2. Rozpustíme 50 g masla, premiešame s varenými rezancami.
  3. Kurací rezeň! Obráti sa táto zložka kastrólu za veľmi výdatné jedlo. Poviem vám tajomstvo: môžete variť aj bez neho, je to na vás, ako budete chcieť.
  4. Kuracie rozsekáme na tenké prúžky, osolíme a okoreníme a vyprážam po dobu 15 minút.
  5. Vymiešame vajcia, ale len trochu. Lepšie použiť metlu, nie mixér.
  6. Zmiešajte rezance s rozšľahanými vajcami a kurčaťom. Dochutíme soľou a čierne korenie. Aromatické byliny môžu zmeniť chuť – netreba s nimi preháňať. Potrite zapekaciu misku veľkoryso s maslom, v tomto prípade je nutné použiť 100 gramov oleja!
  7. Umiestnite rezance do formy a na vrch dajte kúsky masla. Piecť 20 minút pri teplote 230 stupňov, a potom 20 minút pri teplote 200 stupňov.
  8. Dajte makaróny mierne vychladnúť, vyberte z formy.
  9. Na tanier podávame úhľadné plátky. Delicious!    

Zapečené cestoviny s kuracím mäsom – tradičný pokrm v mojej rodiny. Tento zázrak  možno meniť podľa vašich predstáv : pridajte huby, syr a bylinky.

ZDROJ:TAKPRASTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>