Dvojfarebné čokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní

Tieto koláčiky vedia dať zabrať, keď nemáte ten správny recept. Vďaka tomu, ktorý vám dnes prinášame, budú muffiny mäkké a vláčne aj po niekoľkých dňoch a pritom chutia naozaj božsky.

Potrebujeme:

  • 220 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL sódy
  • 70 g kryštálového cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g horkej čokolády
  • 80 ml oleja
  • 300 ml kyslej smotany
  • 1 vajce
Postup:
Obe čokolády si nasekáme na kúsky. Niektoré na drobno, niektoré necháme trochu väčšie, aby sa počas pečenia úplne neroztopili.

Do nádoby preosejeme múku i kakao, pridáme kypriaci prášok do pečiva, sódu, čokolády aj cukor, teda všetky sypké suroviny a dôkladne premiešame. Preosievať nemusíte, ale zlepší to textúru koláčika. Ak pečiem dezert, do ktorého dávam múku, zvyknem pridať aj malú štipku soli.

Kyslú smotanu, vajíčko a olej takisto zmixujeme. Miešať môžeme samozrejme aj obyčajnou lyžicou, ale metličkou to ide rýchlejšie a dôkladnejšie.

Sypkú zmes pridáme k tekutým ingredienciám a lyžičkou spracujeme na husté cesto.

Cestom plníme prichystané košíčky, ktoré vkladáme do formy. Ak ju vymažeme a vysypeme múkou, môžeme košíčky vynechať. Prípadne môžeme použiť iba košíčky, ale na každý muffin potrebujeme aspoň dva, aby sa neroztiekli. Naplnenú formu vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňoch približne 20 až 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou.

Hotovo a dobrú chuť!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>