Tieto koláčiky vedia dať zabrať, keď nemáte ten správny recept. Vďaka tomu, ktorý vám dnes prinášame, budú muffiny mäkké a vláčne aj po niekoľkých dňoch a pritom chutia naozaj božsky.
Potrebujeme:
- 220 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL sódy
- 70 g kryštálového cukru
- 100 g bielej čokolády
- 100 g horkej čokolády
- 80 ml oleja
- 300 ml kyslej smotany
- 1 vajce
Do nádoby preosejeme múku i kakao, pridáme kypriaci prášok do pečiva, sódu, čokolády aj cukor, teda všetky sypké suroviny a dôkladne premiešame. Preosievať nemusíte, ale zlepší to textúru koláčika. Ak pečiem dezert, do ktorého dávam múku, zvyknem pridať aj malú štipku soli.
Kyslú smotanu, vajíčko a olej takisto zmixujeme. Miešať môžeme samozrejme aj obyčajnou lyžicou, ale metličkou to ide rýchlejšie a dôkladnejšie.
Sypkú zmes pridáme k tekutým ingredienciám a lyžičkou spracujeme na husté cesto.
Cestom plníme prichystané košíčky, ktoré vkladáme do formy. Ak ju vymažeme a vysypeme múkou, môžeme košíčky vynechať. Prípadne môžeme použiť iba košíčky, ale na každý muffin potrebujeme aspoň dva, aby sa neroztiekli. Naplnenú formu vložíme do rúry a pečieme na 200 stupňoch približne 20 až 25 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou.
Hotovo a dobrú chuť!
ZDROJ:jensprav.ru