Duettový koláč je vyrobený zo smotanovej a čokoládovej peny s lahodnou čokoládou. Tento dezert je veľmi chutný a keď ho ochutnáte, nebudete ho môcť prestať jesť. Keď je to veľmi jednoduché, ukážem vám recept!
Zloženie na 1 vrstvu:
- 10 g želatíny
- 125 ml mlieka
- 200 ml šľahačky
- 60 až 90 g cukru
- vanilka
Zloženie na 2 vrstvu:
- 10 g želatíny
- 125 ml mlieka
- 200 ml šľahačky
- 60 až 90 g cukru
- 1 polievková lyžica kakaa
- vanilka
Zložky na polevu:
- 50 g horkej čokolády
- 40 ml šľahačky
príprava:
S fóliou vyložíme základ formy s priemerom 18 cm (môžeme použiť silikónovú formu). Na prípravu krémovej peny namočte želatínu do mlieka podľa pokynov na vrecku. Zmiešajte šľahačku, cukor a vanilku do tvrdej peny. Pomaly pridávajte do krému zo šľahačky želatínu a premiešajte. Dajte pripravený krém do formy a umiestnite ju do chladničky na 30 minút.
Čokoládový smotanový krém urobíte rovnakým postupom ako predchádzajúci krém, len pridáte kakao. Odstráňte krém z chladničky a nalejte na prvú vrstvu krému kakaovú zmes a vložte ju späť do chladničky najmenej 30 minút.
Po uplynutí pol hodiny, ak je stuhnutý krém, odstráňte formu z chladničky, položte tanier alebo niaku nádobu na vrch a otočte ho. Potom odstráňte fóliu z neho.
Čokoládová poleva: pripravíme tmavú čokoládu na vodnej pare a premiešame ju so šľahačkou a nalejeme na hotový koláč. Dobrú chuť!
ZDROJ:bidista.com