Domáci pečený čaj: Úžasne vonia, skvele chutí, príprava je veľmi jednoduchá

Ak radi v kuchyni skúšate niečo nové, odporúčame vám vyskúšať prípravu vlastného chutného a voňavého čaju v pohodlí domova. Nielenže budete mať istotu, že je zložený zo samých dobrých a zdravých vecí, ale pri jeho príprave si krásne rozvonia celú domácnosť.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg sviežeho sezónneho ovocia (jablká, hrušky, pomaranče)
  • hrsť sušených sliviek
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 citrón
  • 250 g trstinového cukru
  • 5 lyžíc medu
  • kvapku rumu

postup:

Pripravíme si hlboký plech (pekáč), ktorý vyložíme papierom na pečenie. Kilogram ovocie si namixujeme podľa vlastnej chuti: čo máme najradšej, toho dáme najviac. Jablká a hrušky umyjeme (ak máme možnosť použiť domáce ovocie zo záhradky, netreba ich lúpať), vyrežeme jadrovníky a nakrájame na kocky. Pomaranče olúpeme a tiež nakrájame na kocky. Sušené slivky odporúčame tiež pokrájať na menšie kúsky.

Všetko dáme na plech a primiešame cukor, mletú škoricu, med. Na záver pokvapkáme šťavou z 1 citróna a kto môže, pre dotvorenie krásne předsváteční vôňa čaju pridá rum. Už cítite, ako to krásne vonia? Poriadne to premiešame, aby sa všetky chute spojili.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 45 minút. Počas pečenia čaj kontrolujeme, aby nám nevytiekla šťava, ktorú ovocie pustí (preto ten pekáč). Občas premiešame. Po upečení máme nachystané menšie poháre, do ktorých dáme ešte horúci čaj a prevrátime ich hore dnom.

konzumácia:

Do šálky dáme 1-2 čajové lyžičky pečeného čaju, zalejeme vriacou vodou.

Okrem zahriatia rúk Vás tento čajík aj zasýti. Ovocie na dne šálky určite nevyhadzujte, je vynikajúci.

ZDROJ:bidista.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>