To čo si pripravíte doma s vlastnými surovinami je dobrou cestou pre vaše telo a zdravie. My sme si pre vás pripravili recept na prípravu domáceho syra s použitím medvedieho cesnaku. Pripraviť domáci syr vôbec nie je také zložité ako by ste si mysleli a ak patríte k ľuďom, ktorí uprednostňujú slané pred sladkým, tak je to pre vás ako stvorené.
Postup:
1.) Mlieko nechajte ohriať na jemnom ohni a pridajte soľ.
2.)Vo vedľajšom hrnci si zmiešajte kyslú smotanu s vajíčkami a ohrievajte tiež na jemnom ohni.
3.) Bylinky môžete použiť podľa vlastného výberu a nakrájajte ich na drobno.
4.) Keď mlieko začne vrieť, stiahnete oheň a pridajte pripravenú zmes z kyslej smotany.
5.) Následne povaríte ešte 5 minút a keď sa začnú tvoriť mierne hrudky, pridajte bylinky.
6.) Na sitko si pripravte gázu a hotovú zmes prelejte cez sitko, nechajte odstáť hodinku a následne odložte hotový syr do chladničky na 4 hodiny.
Dobrú chuť.
ZDROJ.ketkes.com