Ak si tieto sladké pochúťky radi pripravujete, určite si obľúbite aj tieto, ktoré sú príjemne chrumkavé s lahodnou plnkou. Pohostia tiež svojich známych a vychutnajte si túto dobrotu spoločne.
Suroviny na cesto:
- voda 250 ml
- palmarín 100g
- múka polohrubá 200g
- vajcia surové vážené v škrupine 280-300g (4-5 vajec)
Suroviny na krém:
- 500 ml mlieka
- 2 ks zlatý klas
- 3 pl cukor kryštálový
- 1/2 bal. cukor vanilkový
- 4 ks bielka vyšľahané v tuhý sneh a potom namiešané do teplého pudingu zo zlatého klas
100 g palmarínu a 250 ml vody privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa nám maslo celkom nerozpustí. Do tohto tukového roztoku prisypeme 200 g polohrubej múky a intenzívne miešame pokiaľ nedostaneme lesklé cesto.Doba miešania by mala byť tak 3-4 min.Odpálené cesto si necháme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta namiešame na pomalom chode mixéra najprv 2 ks vajec a potom ďaľšie 2 ks a nakoniec pridáme ešte 1 vajce a krém premiešame už teraz na rýchlom stupni.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Na takto prichystaný plech si s vrecúškom naplneným cestom spravíme kruhy.
Predhrejeme si rúru na pečenie na 200 C.
Pečieme nasledovne: 10 min./200 C. a ďaľších 40 min./180 C.Samozrejme ten čas pečenia záleží aj od vašej rúry a veľkosti surových venčekov.
Pečieme nasledovne: 10 min./200 C. a ďaľších 40 min./180 C.Samozrejme ten čas pečenia záleží aj od vašej rúry a veľkosti surových venčekov.
Po upečení rúru vypneme a vyberáme po jednom a hneď ich rozrežeme, vyhneme sa takto prevdepodobne tomu aby nám po kratkej dobe klesly. Ale nemusíte rozrezávať, stačí ich spraviť tenšie a dávame 2 na seba. A môžeme vychladnuté plniť.
ZDROJ:ketkes.com