Domáce venčeky s luxusnou plnkou! Každá návšteva sa bude zalizovať

Ak si tieto sladké pochúťky radi pripravujete, určite si obľúbite aj tieto, ktoré sú príjemne chrumkavé s lahodnou plnkou. Pohostia tiež svojich známych a vychutnajte si túto dobrotu spoločne.

Suroviny na cesto:

  • voda 250 ml
  • palmarín 100g
  • múka polohrubá 200g
  • vajcia surové vážené v škrupine 280-300g (4-5 vajec)

Suroviny na krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 ks zlatý klas
  • 3 pl cukor kryštálový
  • 1/2 bal. cukor vanilkový
  • 4 ks bielka vyšľahané v tuhý sneh a potom namiešané do teplého pudingu zo zlatého klas

Príprava

 100 g palmarínu a 250 ml vody privedieme do varu. Miešame pokiaľ sa nám maslo celkom nerozpustí. Do tohto tukového roztoku prisypeme 200 g polohrubej múky a intenzívne miešame pokiaľ nedostaneme lesklé cesto.Doba miešania by mala byť tak 3-4 min.Odpálené cesto si necháme vychladnúť.
Do vychladnutého cesta namiešame na pomalom chode mixéra najprv 2 ks vajec a potom ďaľšie 2 ks a nakoniec pridáme ešte 1 vajce a krém premiešame už teraz na rýchlom stupni.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie.
Na takto prichystaný plech si s vrecúškom naplneným cestom spravíme kruhy.
Predhrejeme si rúru na pečenie na 200 C.
Pečieme nasledovne: 10 min./200 C. a ďaľších 40 min./180 C.Samozrejme ten čas pečenia záleží aj od vašej rúry a veľkosti surových venčekov.
Po upečení rúru vypneme a vyberáme po jednom a hneď ich rozrežeme, vyhneme sa takto prevdepodobne tomu aby nám po kratkej dobe klesly. Ale nemusíte rozrezávať, stačí ich spraviť tenšie a dávame 2 na seba. A môžeme vychladnuté plniť.

ZDROJ:ketkes.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>