Domáce Snickers rezy, spravíte ich lacno a sú neuveriteľne chutné

 Zbožňujete čokoládu a obzvlášť ste zbláznený do notoricky známej tyčinky „Snickers“? Potom, prečo si ich neuvariť  doma, pretože je oveľa lacnejšie a neuveriteľne chutné!

Domáce  „Snickers“

Budeme potrebovať: 

  • 10 ks vaječných bielok
  • 17  lyžíc kry. cukru
  • 100 g mleté arašidy
  • 100 g lieskové orechy
  • 1 lyžica oleja
  • 3 lyžica polohrubá múka
  • 2 lyžica kakaa
  • 1 lyžica prášok do pečiva

Krém:

  • 10 ks vaječných žĺtok
  • 100 g čokolády
  • 200 g kr. cukru
  • 200 g masla
  • 200 g nasekaných arašíd
  • 1 ks karamelové salko

Poleva:

  • 300 g čokoláda
  • 500 ml smotana na šľahanie

Postup prípravy

  1. Bielka si vyšľaháme s cukrom do peny a ku koncu šľahania pridáme olej. V miske zmiešame orechy, arašidy, múku spolu s práškom do pečiva a kakao. Takto pripravenú sypkú zmes opatrne vmiešame do vyšľahaných bielkov a dáme na plech potretý maslom.
  2. Takto pripravené cesto pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
  3. Žĺtky s cukrom vymiešame nad parou. Ak máme hmotu pripravenú, pridáme čokoládu a miešame, pokiaľ sa nerozpustí a necháme vychladnúť.
  4. Do vychladnutej hmoty vmiešame mixérom maslo, salko a pridáme nasekané arašidy.
  5. Na upečené cesto natrieme plnku a pripravíme si polevu. Smotanu si zahrejeme na ohni, pozor nevaríme. Aj ju máme teplú, odstavíme ju z ohňa a pridáme do nej nalámanú čokoládu. Miešaním sa rozpustí a potom ju rozotrieme na koláč. Alebo ju môžeme voľne pofŕkať ako vidieť na obrázku a roztrúsiť na ne ešte orechy. Do chladničky vložte aspoň na 1 hodinu, necháme ztuhnúť.
  6. Nakrájajte na štvorce, podávajte chladené.

ZDROJ:di-via.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>