Domáce mandľové mieko je nesmierne zdravé a chutnejšie ako z obchodu, pripravte si ho, je to jednoduché

Mandľové mlieko je fantastické. Obsahuje málo cukrov, tukov i karbohydrátov, veľmi málo kalórií, žiadny cholesterol, laktózu a veľa vitamínov. Je výborné do kaší, smoothies, ako aj do kávy. Vyskúšajte a zamilujete si ho. Mlieko skonzumujte do dvoch dní.

Potrebujeme:

  • 1 hrnček mandlí
  • 2 hrnčeky vody + na namáčanie
  • Volitelné: Cukor, javorový sirup, med, stévia, vanilka

postup:

  1. Mandle zalejte vodou a nechajte vo vode najlepšie aspoň cez noc, ale pokojne aj dva dni.

2. Prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať, dajte do mixéra.

3. Najprv mandle „rozbite“ pár pulzmi a potom nechajte dve minúty mixovať na najvyšší výkon.

4. Preceďte cez jemné sitko, najlepšie aj cez plátno a vyžmýkajte všetku tekutinu.Môžete dosladiť.

Zvyšok nevyhadzujte, môžete ho použiť do ovsenej kaše, na pečenie sušienok atď. Môžete ho nechať aj usušiť alebo zmraziť pre neskoršiu potrebu.

zdroj: thekitchen. com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>