Mandľové mlieko je fantastické. Obsahuje málo cukrov, tukov i karbohydrátov, veľmi málo kalórií, žiadny cholesterol, laktózu a veľa vitamínov. Je výborné do kaší, smoothies, ako aj do kávy. Vyskúšajte a zamilujete si ho. Mlieko skonzumujte do dvoch dní.
Potrebujeme:
- 1 hrnček mandlí
- 2 hrnčeky vody + na namáčanie
- Volitelné: Cukor, javorový sirup, med, stévia, vanilka
postup:
- Mandle zalejte vodou a nechajte vo vode najlepšie aspoň cez noc, ale pokojne aj dva dni.
2. Prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať, dajte do mixéra.
3. Najprv mandle „rozbite“ pár pulzmi a potom nechajte dve minúty mixovať na najvyšší výkon.
4. Preceďte cez jemné sitko, najlepšie aj cez plátno a vyžmýkajte všetku tekutinu.Môžete dosladiť.
Zvyšok nevyhadzujte, môžete ho použiť do ovsenej kaše, na pečenie sušienok atď. Môžete ho nechať aj usušiť alebo zmraziť pre neskoršiu potrebu.
zdroj: thekitchen. com