Bounty je čokoládová tyčinka s originálnou exotickou chuťou, ktorá má plnku z kokosu. Len jeden kus bounty a ocitnete sa na rajských ostrovoch pod kokosovou palmou na brehu teplého mora. Ako si pripraviť Bounty doma vo vašej kuchyni?
Zložky

- kokosové hobliny – 300 gramov
- kondenzované mlieko – 500 gramov
- čokoláda – 300 gramov
- vanilkový cukor
Krok za krokom recept na varenie: Čokoláda Bounty
Začneme pripravovať tyčinky Bounty. Ak chcete vytvoriť svoje Bounty, musíte najskôr urobiť kokosovú výplň. Do miske nasypte 300 gramov kokosových hoblín. Pridajte 500 gramov kondenzovaného mlieka a jednu čajovú lyžičku vanilkového extraktu alebo dve čajové lyžičky vanilkového cukru. Zamiešame. Zmes kokosových hoblín a kondenzovaného mlieka – veľmi chutné, keď to skúsite, buďte opatrní – môžete zostať bez náplne!
Môžete použiť hotové kondenzované mlieko alebo doma si môžete vyrobiť kondenzované mlieko.
Obložili sme papierom formu s rozmermi 20 × 20 cm. Dávame do formy náplň kokosových hoblín a kondenzovaného mlieka. Mierne zrovnáme povrch.
Zakryte potravinovou fóliou a dáme do mrazničky na 1 hodinu, aby náplň zmrzla a mohla sa ľahko rezať na kusy – na Bounty pruhy.
Po hodine vytiahneme z mrazničky, oddelíme nožom od stien formy, položíme ju na dosku a papier odstránime. Nakrájame na 27 rovnakých tyčiniek 6 x 2 cm. Znova vložte tyčinky do mrazničky.
Medzitým si roztavíme mliečnu čokoládu a urobiíme ju mierne tekutú.
Potom tyčinky vyberieme z mrazničky a ponoríme do roztavenej čokolády a položíme na papier na pečenie s dvoma vidličkami.
Čokoládové tyčinky Bounty sú pripravené. Bounty, ktoré sa predávajú v obchode, sú veľmi chutné. Ale ako príjemné je jesť tyčinky Bounty z vlastných rúk!