Domáca tatarská omáčka, každý kto ju len raz vyskúša, viac si tú v obchode do košíka nehodí

V tom najlepšom spôsobe spojené kyslé, korenené uhorky a čerstvé bylinky. Všetky ingrediencie a chuť sa vzájomne dopĺňajú.

Fantastický klasický recept omáčka tatarskej.

To je skvelý doplnok k mäsu, hydine, rybám, všestranný do všetkých šalátov, všeobecne nenahraditeľný produkt!

zloženie:

  • vajce 2 ks
  • prepeličie vajce 4 ks
  • olivový olej 0.5 dcl
  • nakladané uhorky 2 ks
  • dijonská horčica1 polievková lyžica
  • kyslá smotana 120 g
  • citrónová šťava 1 lyžica
  • soľ pre chuť
  • čierne korenie pre chuť
  • zelená cibuľka 0.5 snopu
  • zeleň podľa chuti

príprava:

  1. Uvarte vajcia. Ochladíme, očistíme, oddeľte žĺtky. Zmiešajte varené kuracie žĺtky s surové prepeličie vajcia žĺtky (riziko nákazy salmonelózy u prepeličích vajec je minimalizovaný). Pridajte dijonskú horčicu, dobre premiešajte.
  2. Za stáleho miešania opatrne nalejeme rastlinný olej. Pridajte nadrobno nakrájanú uhorku, strúhané varené bielka, nasekaný kôpor a cibuľu.
  3. Pokračujeme v miešaní, pridáme kyslú smotanu, zalejeme citrónovou šťavu, pridáme soľ, korenie a premiešame všetko.
  4. Hotovo!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>