Domáca slaninka! Keď sa ju naučíte robiť doma, v obchode sa na ňu už nikdy ani len pnepozriete

Aj Vám sa už len pri slove slanina zbiehajú sliny? Táto dobrota však nie je len chutným jedlom, ale má aj rad výhod. Kvalitné bravčová masť, či tuk v podobe slaniny je veľmi dobrým pomocníkom pri posilnenie imunity. Máte za sebou oslavu a trošku ste to prehnali s alkoholom?
Milovníci dobrého mäsa, klobás, či voňavé slaniny si vďaka tomuto receptu určite prídu na svoje. Zabudnite na slaninu kupovanú v obchode a pripravte si chutnú, domáci slaninu podľa tohto návodu sami. Nie je to nič zložité, postup zvládne skutočne každý a výsledok stojí naozaj za to. Potom, čo ju ochutnáte, si ju už v obchode určite nedostanete. Nakrájaná na tenké plátky, s cibuľou na chrumkavom chlebe, s chrenom alebo horčicou, to je skutočné nebíčko na jazýčku.  Liekom na opicu môže byť aj kvalitný slanina. Pripravte si ju preto v pohodlí Vášho domova.

Doba prípravy takejto kvalitnej slaniny je 1 týždeň.

Čo budete potrebovať:

  • 1 kg surového bravčové sadlo s kožou
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 3 článku korenia (celého)
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 čl rasce mletej
  • 2 článku mletej červenej papriky
  • 4 polievkové lyžice soli

Ako na to?

Ostrým nožom si nadrežeme bravčovú slaninu približne do hĺbky 3 mm. Rezmi vytvoríme mriežku.

Strúčiky cesnaku si nakrájame na tenké plátky, ktoré potom dôkladne vkladáme do pripravených rezov v sadle.

Dva bobkové listy rozdrvíme medzi prstami a posypeme nimi vrch pripravovanej slaniny. Dlaňami poriadne pritlačíme vrch kože, aby sa ingrediencie dôkladne „nalepili“.

V mažiari následne rozdrvíme zvyšné bobkové listy a celé korenie. Pridáme 2 polievkové lyžice soli a rascu, a všetko poriadne rozdrvíme. Pridáme ešte červenú papriku a poriadne premiešame.

Zmesou korenia potom posypeme povrch slaniny. Zvyšnú soľ sypeme na povrch. Soľ môžete pokojne pridať, mala by sa vytvoriť soľná vrstva na povrchu slaniny.

Následne takto pripravenú slaninu zabalíme do fólie a necháme 12 až 14 hodín pri izbovej teplote. Potom slaninu vložíme do chladničky, kde ju necháme týždeň.

Následne si ju môžeme vychutnať. Takto pripravenú slaninu môžeme neskôr skladovať aj v mrazničke.

Dobrú chuť!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>