Po tomto recepte, vaša ruka už nikdy nesiahne po kúpe v obchode!
Pečeňová paštéta doma, varená s aromatickými koreninami, cibuľou a mrkvou, bude vaším obľúbeným jedlom!
Domáca pečeňová paštéta
ZLOŽENIE
- 1 kg pečene
- 3 cibule
- 2 mrkvy
- 100 g masla
- sušené korenie: paprika, cesnak, koriander, zeler, korenie, bazalka, sušené byliny, horčica, slané, bobkový list
VARENIE
Pre túto nádhernú paštétu môže byť vhodná každá pečeň: bravčová, hovädzia, kuracia. Pripravte všetky potrebné prísady, vyčistite pečeň od žíl a nakrájajte na malé kúsky. Umiestnite ich do malej panvice, naplňte vodou a vývarom a odtrhnite penu, šuminy.
Nakrájajte cibuľu na krúžky, mrkvu na strúhadle. Orestujte zeleninu v rastlinnom oleji.
Osoľte mrkvu a cibuľu, pridajte korenie. Pridajte mäkkú pečeň k zelenine, ľahko osmažte, na konci pridajte bobkový list. Nechajte pečeň trochu ochladnúť a potom zmiešajte so 100 g mäkkého masla s mixérom. Prejdite pečeň so zeleninou 2 krát cez mlynček na mäso cez jemný rošt.
Zmiešajte pečeň s maslom až do homogénnej konzistencie.
Jemné občerstvenie je pripravené!
Bude to chutnejšie, ak budete servírovať paštiku s čerstvou petržlenovou vňaťou. Kulinársky proces sa zdá byť zdĺhavý, v skutočnosti nie je ťažké variť paštétu. Rozhodne stojí za námahu, také lahodné a kvalitné jedlO nie je možné zakúpiť v obchode! Tak vzácny recept je zriedka nájdený! Nezabudnite povedať svojim priateľom o ňom, ani si nemôžete predstaviť, akú budú mať radosť …
ZDROJ:webvinegret.ru