Máte radi pridať majonézu ku všetkým možným jedlám? Potom tento recept na lahodný a prírodný produkt vás určite poteší!
Možno si myslíte, že doma je ťažké pripraviť správnu omáčku, ale nieje. V skutočnosti klasický recept poskytuje iba niekoľko prísad, ktoré je potrebné zmiešať. Samozrejme, v spôsobe výroby domácej majonézy existujú určité nuansy.
Odhalíme vám všetky tajomstvá práve teraz, prečítajte si článok!
Je mimoriadne dôležité zamerať sa na žĺtko!
Prírodná domáca majonéza recept
Zoznam produktov zahŕňa:
- 2 vajcia
- slnečnicový (alebo olivový) olej – 250 ml (ale môžete použiť oba typy oleja naraz
- soľ na špičke čajovej lyžičky
- čajová lyžička cukru (ale nie všetko sa pridáva, takže môžete urobiť bez tejto zložky)
- citrónová šťava (1 polievková lyžica), ale môže sa tiež vymeniť za slabý 9% ocot
- korenie alebo horčica
Príprava domácej majonézy:
Ak chcete začať, nalejte olej (slnečnica, oliva) do misy v ktorej budete pripravovať omáčku. Pridajte do neho soľ a cukor (ale ak nechcete, nepoužívajte cukor). Taktiež nezabúdajte, aby ste šťavu z citróna stlačili dopredu. Potom pridajte vylisovanú šťavu do nádoby. Ďalším krokom je rozbiť vajcia a rozdeliť žĺtka od bielkov a použijeme len žĺtka. Teraz môžete začať miešať. Vložte mixér do misky, ale dbajte na to, aby vnútri stien špičky mixéra bol žĺtok. Opakujeme – je mimoriadne dôležité zamerať sa presne na žĺtko! Počas jeho miešania sa vytvorí potrebná hustá konzistencia omáčky. Zvyčajne stačí na chvíľu používať mixér. Ale môžete zvýšiť čas na majonézu, aby bola vzdušnejšia. Nakoniec naliate produkt do nádoby.
Sme si istí, že oceníte recept, takže odmietnete majonézu z obchodu! Najmä preto, že je veľmi ľahké ju priprariť. Pamätajte však, že domáca omáčka neobsahuje konzervačné látky, takže ju nemožno dlho uložiť. Umiestnite nádobu do chladničky, ale nezabudnite používať produkt po dobu 3 dní.
ZDROJ:headinsider.net