Dokonalé snehové pusinky, s týmito fintami sa vám vždy podaria

Snehové pusinky sú veľmi chutný dezert. Aby sa vám vydarili, máme pre vás zopár overených rád. Na prípravu pusiniek stačia 3 bielky, 240 g práškového cukru, štipka soli a 1/2 ČL citrónovej šťavy.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli a postupne prisypávame cukor, nakoniec pridáme šťavu a vyšľaháme tuhý sneh.

Aby sa vám podarili drže sa týchto inštukcií:

1. Misa a metlička musia byť studené a odmastené,

2. Vďaka štipke soli vyšľaháme tuhší sneh a citrónová šťava ho zas udrží dlhšie tuhý,

3. Cukor pridávame postupne, aby sa dobre rozpustil,

4. Sneh si neudrží dlho svoju konzistenciu, preto s ním pracujeme rýchlo,

5. Pri pečení (sušení) necháme dvierka mierne pootvorené, aby unikala vlhkosť a pusinky boli pekne chrumkavé,

6. Pusinky s orechmi a čokoládou pečieme pri vyššej teplote (asi 150 °C) kratší čas a čisté sušíme pri nižšej teplote (asi 100 °C) dlhší čas.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>