Ste milovníkom šišiek? Tak je tu rýchly a jednoduchý recept pre všetkých. Ak si radi vychutnávate svoju poobedňajšiu šálku kávy či čaju spolu s nejakou maškrtou no nechce sa vám utekať do cukrárne alebo stáť hodinu pri kuchynskej linke, tak je tento recept práve pre vás. Bez kysnutia, len s použitím jogurtu.

Ingrediencie:
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 250 ml bieleho jogurtu
- 5 PL cukru
- 3 PL oleja
- 1/2 KL sódy bikarbóny
- 1 vajíčko
- štipka soli
- olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Cesto si pripravíte zmiešaním múky, jogurtu a vajíčka. Následne pridáte cukor, soľ, olej a sódu bikarbónu.
Pri príprave cesta sledujte jeho konzistenciu. Cesto by malo byť vláčne a elastické. Hotové cesto odložíme na 20 minút späť do chladničky.
Po uplynutí 20 minút si cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme krúžky, môžete si pomôcť pohárom.
Do pripravených krúžkov urobte menšie dierky v strede aké by mali šišky mať.
Šišky pražíte na oleji z oboch strán kým nenadobudnú zlatistú farbu.
Nechajte šišky chvíľu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.
Použiť môžete napríklad aj jahodový džem alebo puding.
ZDROJ.bidista.com