Dokonalé šišky bez kysnutia a zdĺhavého čakania. Vyskúšajte, sú fantastické

Ste milovníkom šišiek? Tak je tu rýchly a jednoduchý recept pre všetkých. Ak si radi vychutnávate svoju poobedňajšiu šálku kávy či čaju spolu s nejakou maškrtou no nechce sa vám utekať do cukrárne alebo stáť hodinu pri kuchynskej linke, tak je tento recept práve pre vás. Bez kysnutia, len s použitím jogurtu.

  

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 5 PL cukru
  • 3 PL oleja
  • 1/2 KL sódy bikarbóny
  • 1 vajíčko
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Cesto si pripravíte zmiešaním múky, jogurtu a vajíčka. Následne pridáte cukor, soľ, olej a sódu bikarbónu.
Pri príprave cesta sledujte jeho konzistenciu. Cesto by malo byť vláčne a elastické. Hotové cesto odložíme na 20 minút späť do chladničky.

Po uplynutí 20 minút si cesto jemne rozvaľkáme a vykrojíme krúžky, môžete si pomôcť pohárom.
Do pripravených krúžkov urobte menšie dierky v strede aké by mali šišky mať.
Šišky pražíte na oleji z oboch strán kým nenadobudnú zlatistú farbu.
Nechajte šišky chvíľu vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom.
Použiť môžete napríklad aj jahodový džem alebo puding.

 

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>