Poleva z bielkov sa často úplne nepodarí. Aby sa Vám to už nikdy nestalo, pripravujte ju podľa tohto návodu.
Vydarená bielková poleva má byť svieži, chutí a elegantné. Musí mať jemne lesklú glazúru a nemala by byť ako šľahačka, teda príliš mokrá a tečúcou. Zdá sa Vám to komplikované? Ale kdeže. Pripraviť naozaj dobrú bielkovou polevu je hračka. Treba len vedieť ten správny postup.
Suroviny:
- 1 bielok
- 200-250g práškového cukru
- 1-2 lyžičky citrónovej šťavy
Postup:
V hlbokej mise si začnite šľahať bielok. Keď sa z neho začne tvoriť pena, pridajte polovicu množstvo cukru a premiešajte. Vzápätí pridajte citrónovú šťavu. Tá prispeje ku krásne bielej farbe.
Dosypte zvyšný cukor a teraz bez prestávky šľahajte pri nízkej rýchlosti. Pokiaľ chcete bielkovou polevu farebnú, spolu s cukrom a citrónovou šťavou primiešajte aj trochu Vami zvoleného potravinárskeho farbiva.
Po vyšľahaní naneste na koláč a dajte schladiť. Ak chcete, aby Vám poleva držala, je potrebné dávať ju na ešte teplý koláč, najlepšie horúci, ktorý potom potrebné okamžite vložiť do chladnej špajze alebo pivnice.
Takto pripravená poleva bude mať tú správnu konzistenciu. Nebude tiecť, nebude padať a bude sa krásne lesknúť.
Prajeme veľa šťastia pri príprave!
ZDROJ:bidista.com