Vydarená bielková poleva má byť svieža, chutná a elegantná. Musí mať jemne lesklú glazúru a nemala by byť ako šľahačka, teda príliš mokrá a tečúcou. Zdá sa Vám to komplikované? Ale kdeže. Pripraviť naozaj dobrú bielkovú polevu je hračka. Treba len vedieť ten správny postup.
Čo budete potrebovať:
- 1 bielok
- 200-250 g práškového cukru
- 1-2 lyžičky citrónovej šťavy
postup prípravy:
Dosypte zvyšný cukor a teraz bez prestávky šľahajte pri nízkej rýchlosti. Pokiaľ chcete bielkovú polevu farebnú, spolu s cukrom a citrónovou šťavou primiešajte aj trochu Vami zvoleného potravinárskeho farbiva.
Po vyšľahaní naneste na koláč a dajte schladiť. Ak chcete, aby Vám poleva držala, je potrebné dávať ju na ešte teplý koláč, najlepšie horúci, ktorý potom potrebné okamžite vložiť do chladnej špajze alebo pivnice.
Takto pripravená poleva bude mať tú správnu konzistenciu. Nebude tiecť, nebude padať a bude sa krásne lesknúť.
Prajeme veľa šťastia pri príprave!
ZDROJ:jensprav.ru