Dietitian Artur topolski odporúča piť kapustovú šťavu každé ráno. Poskytuje tiež recept na nápoj vyrobený z tohto nápoja, ktorý zlepší funkciu čriev, posilní vašu imunitu a zlepší absorpciu vitamínov a minerálov v tele.
Zdravotné vlastnosti šťavy z kapusty
Za zmienku stojí, že šťava z bielej kapusty je bohatstvom antioxidantov a vitamínov ako C a E. Jeme dokonca aj surovú kapustu, pomáha posilňovať organizmus a bojovať proti rôznym druhom infekcií. Oveľa častejšie však nájdeme odporúčania na pitie šťavy z kapusty. To nie je len vynikajúci liek na opicu, ale aj spôsob očistenia tela. Šalát z kapusty zlepšuje odstraňovanie toxínov. Obsahuje prírodné probiotiká, ktoré posilňujú tráviaci systém po liečbe antibiotikami, sú však pre nás každý deň neoceniteľné.
Pitá šťava z kapusty zlepšuje trávenie a znižuje množstvo produkovanej žalúdočnej šťavy, čo pomáha aj pri refluxe. Táto šťava chráni aj žalúdok a pečeň. Nízke pH šťavy z kapusty tiež pomáha zbaviť sa parazitov z nášho tráviaceho systému.
Mnoho ľudí ju pije pri chudnutí. V skutočnosti vám pomáha schudnúť a zároveň eliminuje okyslenie. Pomáha odstraňovať toxíny, odstraňuje prebytočnú vodu z tela a zlepšuje trávenie.
Podľa dietológa Artura Topolského je šťava z kapusty jednou z najsilnejších domácich probiotík, ktorá dokáže liečiť sama. Probiotiká sú bakteriálne kultúry, ktoré pozitívne ovplyvňujú naše zdravie. Okrem toho regulujú trávenie a pomáhajú telu vstrebávať vitamíny a minerály, ktoré potrebuje. Preto je také dôležité udržiavať probiotickú rovnováhu nášho tráviaceho systému. Je to potrebné aj po liečbe antibiotikami, ktoré ničia baktérie, dobré aj zlé.
Rozlišuje tiež príznaky, ktoré môžu naznačovať, že by ste mali začať konzumovať probiotické výrobky. Patria k nim zažívacie ťažkosti, intolerancia laktózy, plesňové infekcie a alergie na jedlo. Preto odporúča piť šťavu pripravenú z kyslej kapusty. Na jeho prípravu potrebujeme niekoľko prísad.
prísady:
- Kapusta 2 kg
- 4 lyžičky himalájskej soli
- 1 čajová lyžička rasce
- 1 strúčik cesnaku
- 2 šálky vriacej vody (studená)
- 4 polievkové lyžice kefírovej srvátky
- 2 mrkvy
príprava:
- Nakrájajte kapustu a mrkvu
- Preneste do veľkej misky, pridajte soľ, cesnak, horčicu a rascu
- Miešajte, kým kapusta neuvoľní šťavu
- Pridáme zvyšok ingrediencií
- Necháme stáť týždeň
- Po týždni pijeme každé ráno 1 dcl
ZDROJ.jensprav.ru