Delikátne kačacie stehná s figami a jablkami

Kačica v kombinácii s jablkami a sladkými figami chutná skvele. K tomuto jedlu knedlík, šalát a nič iné nie je potrebné.

 Ingrediencie pre 2 porcie:

  • 3 kačice nohy
  • 2 jablká
  • 3 figy
  • olivový olej
  • soľ, korenie, paprika
  • majoránka, tymián, rozmarín
  • 2 čajové lyžičky medu
  • 1 polievková lyžica masla

Postup:

Kačacie stehná vyutierajte soľou, korením, paprikou, majoránkou a tymiánom a vložte do chladničky na niekoľko hodín. Olúpajte jablká, odstráňte hniezda a nakrájajte na krížalky. Nakrájajte figy na štvrtiny. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme majoránkou a premiešame. Vyberte kačicu z chladničky a opečte na horúcej panvici do zlata na oboch stranách. Nie je potrebné pridávať tuk – kačica samotná je mastná a vyprážaná vo vlastnom tuku. Nohy položte na plech na pečenie. Najskôr potrite každý kúsok medom a potom na ne natrite maslom. Zakryte hliníkovou fóliou a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Po pol hodine odstráňte fóliu a pridajte ovocie a pár rozmarínových vetvičiek. Znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 30 minút.

ZDROJ:basiazsercem.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>