Kačica v kombinácii s jablkami a sladkými figami chutná skvele. K tomuto jedlu knedlík, šalát a nič iné nie je potrebné.
Ingrediencie pre 2 porcie:
- 3 kačice nohy
- 2 jablká
- 3 figy
- olivový olej
- soľ, korenie, paprika
- majoránka, tymián, rozmarín
- 2 čajové lyžičky medu
- 1 polievková lyžica masla
Postup:
Kačacie stehná vyutierajte soľou, korením, paprikou, majoránkou a tymiánom a vložte do chladničky na niekoľko hodín. Olúpajte jablká, odstráňte hniezda a nakrájajte na krížalky. Nakrájajte figy na štvrtiny. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme majoránkou a premiešame. Vyberte kačicu z chladničky a opečte na horúcej panvici do zlata na oboch stranách. Nie je potrebné pridávať tuk – kačica samotná je mastná a vyprážaná vo vlastnom tuku. Nohy položte na plech na pečenie. Najskôr potrite každý kúsok medom a potom na ne natrite maslom. Zakryte hliníkovou fóliou a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov. Po pol hodine odstráňte fóliu a pridajte ovocie a pár rozmarínových vetvičiek. Znížte teplotu na 160 stupňov a pečte ďalších 30 minút.
ZDROJ:basiazsercem.pl