Dedinský jablkový koláč

Môj obľúbený jablkový koláč.

ingrediencie:

  • 50 dkg múky
  • 25 dkg margarínu
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 0,5 balenia prášku do pečiva
  • 7 veľkých jabĺk
  • škorica podľa chuti
  • 1 balenie vanilky
  • 15 dkg cukru

Postup:

  1. V mise premiešajte múku a prášok do pečiva.
  2. Rozdrvte margarín, práškový cukor, vajcia do múky a vymieste.
  3. Pomúčte cesto, aby sa zabránilo zlepeniu. Rozdeľte na 2 časti.
  4. V inej miske nastrúhajte jablká a pridajte krištáľový cukor (množstvo cukru v jablku je určené kyslosťou jablka; ak je jablko kyslejšie, môže do neho vstúpiť viac cukru). Premiešajte.
  5. Šťavu vytlačíme z jabĺk (inak by cesto namočilo), pridáme škoricu, vanilku.
  6. Jedno cesto rozvaľkáme, umiestnime na spodok plechu na pečenie (plech na pečenie nie je namazaný!) A jablká rovnomerne rozložte. Ostatné cestoviny rozvaľkáme a zakryjeme ich jablkami.
  7. Aby ste predišli tvorbe pľuzgierov počas pečenia, poprepichujte vidličkou.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri strednej teplote do zlatohneda. Posypte vanilkovým cukrom, kým je ešte horúci.

ZDROJ:nosalty.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>