Môj obľúbený jablkový koláč.
ingrediencie:
- 50 dkg múky
- 25 dkg margarínu
- 10 dkg práškového cukru
- 2 vajcia
- 0,5 balenia prášku do pečiva
- 7 veľkých jabĺk
- škorica podľa chuti
- 1 balenie vanilky
- 15 dkg cukru
Postup:
- V mise premiešajte múku a prášok do pečiva.
- Rozdrvte margarín, práškový cukor, vajcia do múky a vymieste.
- Pomúčte cesto, aby sa zabránilo zlepeniu. Rozdeľte na 2 časti.
- V inej miske nastrúhajte jablká a pridajte krištáľový cukor (množstvo cukru v jablku je určené kyslosťou jablka; ak je jablko kyslejšie, môže do neho vstúpiť viac cukru). Premiešajte.
- Šťavu vytlačíme z jabĺk (inak by cesto namočilo), pridáme škoricu, vanilku.
- Jedno cesto rozvaľkáme, umiestnime na spodok plechu na pečenie (plech na pečenie nie je namazaný!) A jablká rovnomerne rozložte. Ostatné cestoviny rozvaľkáme a zakryjeme ich jablkami.
- Aby ste predišli tvorbe pľuzgierov počas pečenia, poprepichujte vidličkou.
- Pečieme v predhriatej rúre pri strednej teplote do zlatohneda. Posypte vanilkovým cukrom, kým je ešte horúci.
ZDROJ:nosalty.hu