Dámy, je čas marinovať aj cuketu! Je to skvelá pochúťka, ktorá zmizne z misy v jednom okamihu

Teraz máte sezónu cukety, to znamená, že môžete urobiť najkrajšie cuketové jedlo! zbdeeme šťavnaté zeleniny variť, ani pariť, ale teraz budeme hovoriť, ako marinovať cukety! Verte, kto ochutnaá, už sa ich nemôže vzdať!

Marinované cukety

zloženie:

  • 500 gramov mladých cukiet
  • jedna a pol čajových lyžičiek soli
  • 70 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžice octu
  • 2 lyžice medu
  • 5-6 strúčikov cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • čerstvá zelenina

príprava:

1. Umyte cuketu dôkladne a odlúpnite. Ak je cuketa veľmi mladá, nemusíte orezať čupu. Nakrájajte ho na veľmi tenké plátky alebo pásy. Najlepšie je použiť strúhadlo, pretože plátky sú dostatočne tenké a takmer rovnaké. Posypeme soľou a necháme trochu pustiť šťavu.

2. V nádobe pripravte korenený ocot. Crosiť cesnak, premiešame s rastlinným olejom, potom s medom. Po dôkladnom premiešaní pridajte ocot, korenie a nakrájanú zeleninu. Zmiešajte to znova. Cuketa je pripravená!

3. Ako posledný krok vylejte šťavu z cukety, ktorá sa z nej uvoľní, potom ju zatlačte, nakoniec ju nalejte a dôkladne premiešajte. Umiestnite do chladničky 2-3 hodiny a podávajte ju.

To je naozaj pekné a jemné letné občerstvenie! Podobne ako obloha možno ju podávať takmer k akémkok jedlu. Výhodou je, že sa veľmi ľahko pripravuje, nevyžaduje sa žiadna väčšia príprava ani dlhodobé varenie.

Prajeme Vám dobrú chuť!

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>