Zelené jablká obsahujú oveľa viac užitočných látok v porovnaní so svojimi červenými náprotivkami. Sú prítomné vitamíny skupiny v Andc, chlorofyl; Jablčná, askorbová, vínna, boritá a citrónová; Takéto mikroelementy ako železo, draslík, zinok, meď, mangán a fosfor.
Mnohí hovoria, že jablká by sa mali jesť so semenami, pretože jedno semeno obsahuje dennú dávku jódu, rovnako ako vitamín 17, ktorý bojuje proti bunkám Cancer. Okrem toho zelené jablká, na rozdiel od iných odrôd, nespôsobujú alergie. Často sa používajú vo varení, kozmetike, ale aj v ľudovej medicíne.
Užitočné vlastnosti zelených jabĺk

Najdôležitejšou výhodou zelených jabĺk je obsah v nich diétne vlákno. Pomáha zlepšovať trávenie a urýchľuje metabolizmus.
Znížte riziko vzniku rakoviny a cukrovky
Vzhľadom na vysoký obsah vlákniny v zelených jablkách je riziko rakoviny hrubého čreva a konečníka znížené. Celulóza absorbuje prebytočnú žlč, ktorá je považovaná za príčinu tejto strašnej choroby. Voda rozpustná vláknina tiež pomáha regulovať množstvo cukru v tele – spomaľuje vstrebávanie cukru do krvi.
Znížte „zlý“ cholesterol
Jablká obsahujú pektín, ktorý dokáže odstrániť z tela „zlý“ cholesterol. Takže pomocou zelených jabĺk znížite svoju váhu a zostanete zdravý.
Zlepšite trávenie
Toto ovocie zlepšuje trávenie, pretože v ňom sú organické kyseliny, ako je jablko, askorbová, vínna, boritá a citrón. Vďaka nim jablká stimulujú produkciu žlčovej a žalúdočnej šťavy.
Znížte krvný tlak
V zelených jablkách je veľa draslíka a horčíka. Tieto dva minerály sú potrebné na reguláciu krvného tlaku. Ľudia trpiaci hypertenziou, by mali každý deň jesť najmenej jedno kyslé jablko alebo piť polovicu pohára šťavy zo zelených jabĺk štyridsať minút pred jedlom.
Obsahujú antioxidanty
V zelených jablkách sú antioxidanty, ako sú flavonoidy a polyfenoly. Práve tieto látky chránia pred rakovinou.
Pomôžte kontrolovať chuť do jedla
Zelené jablká spôsobujú pocit sýtosti, takže môžete prestaňte prejedať ich jesť.
Stimulujte výbuch vitality
Zelené jablká dávajú človeku veľkú dávku energie. Obsahujú veľa sacharidov, čo je veľmi dobré pre ľudí, ktorí chodia na šport alebo vedú aktívny životný štýl.
Očistite pleť
Jablká sa už dlho používajú ako čistiaci prostriedok, ktorý má adstringentné, antiseptické, bieliace a zvlhčovacie vlastnosti. Používajú sa aj v boji proti celulitíde, vráskam a kupperóze. Zelené jablká obsahujú menej cukru ako červené, a preto budú vaše zuby biele a zdravé.
Majú vynikajúcu chuť
Zelené jablká sú veľmi chutné.
Odporúčame vám jesť čerstvé jablká. Ich tepelné spracovanie môže viesť k zničeniu živín, najmä vitamínu c.
Zdieľajte tento zaujímavý článok o výhodách zelených jabĺk so svojimi priateľmi!
ZDROJ:amazingajmer.com