Dna je druh artritídy, ktorá sa často ignoruje. Pričom tým, ktorí ňou trpia, vedia, že vie zo života urobiť hotové peklo.

Dochádza k nej vtedy, keď sa v krvi začne zvyšovať koncentrácia kyseliny močovej, pretože ju pečeň nestíhajú spracovávať a následne obličky vyplavovať von z tela v podobe močoviny.
Nahromadená kyselina sa potom začne usadzovať a kryštalizovať v kĺboch. Prvým postihnutým kĺbom zvyčajne býva palec na nohe, ale týkať sa môže ktoréhokoľvek kĺbu v tele.
Najčastejšie príznaky dni zahŕňajú: začervenanie okolia kĺbov, neočakávané výskyty prudké bolesti a citlivosť na chlad alebo teplo.
Dna je chronické ochorenie a zvyčajne sa lieči iba symptomaticky, teda potlačovaním jej prejavov pomocou užívania liekov proti bolesti.
Avšak väčšina ľudí nechce brať do konca života acylpyrín alebo ibuprofén, pretože tieto lieky majú aj mnohé nežiaduce vedľajšie účinky.
Recept pre chorých dnou
Dnes sa s vami preto podelíme o jeden veľmi účinný prírodný recept na nápoj proti ochorenie nazývané dna.
Funguje nielen pri dne, ale aj u ostatných typov artritídou a reumatických bolestiach kĺbov.
ingrediencie:
Na prípravu tohto nápoja budete potrebovať:
- 1 ananás
- 1 pohár čerešňového džúsu (najlepšie čerstvý, ale môže byť aj krabicový, ak taký nezoženiete)
- med
- 1 až 2 čajové lyžičky korenia kurkumy
- 2 až 3 čajové lyžičky sušeného zázvoru alebo 3-4 cm odrezok čerstvého koreňa zázvoru
- sitko na cedenie
- sklenenú uzatvárateľnú nádobu
- kuchynský robot alebo mixér
Príprava:
1. Umyte a očistite ananás. Jeho vnútorná stredová časť obsahuje najviac protizápalového enzýmu bromelainu, preto ju nevyhadzujte.
2. Následne nakrájajte ananás na menšie kúsky a vložte ho do kuchynského robota alebo mixéra.
3. Mixujte ho až získate jemnú hmotu.
4. Potom do toho pridajte čerešňovou šťavu, zázvor a kurkumu. Všetko znovu dobre premixujte.
5. Nakoniec zmes prelejte do sklenenej nádoby.
užívanie:
Tento prírodný liek užívajte niekoľko krát denne, najlepšie aspoň 15 minút na lačný žalúdok pred jedlom.
Podľa chuti si nápoj môžete dochutiť trochou medu.
Medzitým sklenenú nádobu skladujte v chladničke, nie však dlhšie ako 48 hodín, pretože časom sa v ňom znižuje množstvo liečivých enzýmov.