Dajte na plech 40 strúčikov cesnaku, prekryte ich kurčaťom a vložte do rúry, niečo také chutné ste určite ešte nejedli

Ide o klasické jedlo z provensálskej kuchyne, ktoré v priebehu doby získalo veľké množstvo variácií. Jedna vec sa nemení: 40 strúčikov cesnaku.

Potrebujete:

  • 1 kura s hmotnosťou 1,5 kg
  • 40 strúčikov cesnaku (3-4 hlávky)
  • 250ml bieleho suchého vína
  • 1 polievková lyžica sušených provensálskych byliniek
  • 50g masla
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

1) Predhrejte si rúru na 180 stupňov. Pripravené kurča potrite soľou a korením zvnútra i zvonku.

2) Na pekáči si zohrejte maslo a zľahka na ňom orestujte očistený cesnak.

3) Na pripravený cesnak položte kura, posypte ho provensálske bylinkami a zalejte vínom.

4) Nezabudnite kurčaťu zviazať nohy.

5) Pečte približne 1 hodinu pod pokrievkou alebo alobalom. Potom ho polejte šťavou z výpeku a pečte ďalších 30 minút dozlatista.

6) Cesnak po upečení v žiadnom prípade nevyhadzujte!

7) Po zmäknutí sa prepojil so všetkými chuťami a preto ho môžete premeniť na gurmánsku nátierku, ktorú natretím na hrianky alebo mäso.

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>