Cukrovka sa bojí tohto lieku ako ohňa! Dokonca lieči dnu a oveľa viac

Bežné bôby liečia pankreas, cukrovku, reumatoidnú artritídu, obličky a oveľa viac!

Fazuľa je jednoročná rastlinná bylina s kučeravými alebo rovnými stonkami, strukovinami.

Semená fazule sa používajú na prípravu rôznych pokrmov ako potravinového produktu. Na liečebné účely sa spravidla používajú struky lima alebo fazule mesiac. Lusky sa zbierajú čerstvé, sušené na koreni.

Semená fazule obsahujú vysoko kalorické živiny: bielkoviny, minerálne soli, aminokyseliny, organické kyseliny.

Obsahujú vitamíny: kyselina askorbová, tiamín, provitamín L (karotén), kyselina nikotínová a pantoténová, sitosteroly, stigmasterol, flavonoidy, leukoantokyany.

Pri konzervovaní fazule sa znižuje množstvo kyseliny askorbovej a karoténu a zvyšuje sa obsah kyseliny nikotínovej.

Z hľadiska obsahu medi a zinku sú fazule lepšie ako väčšina zeleniny. Zložením sú bielkoviny fazule blízke živočíšnym bielkovinám, takže sa v tele dobre absorbujú.

Fazuľa na ošetrenie sa používa:

S metabolickými poruchami, diabetes mellitus, najmä u starších ľudí, reumatizmom, ochorením obličiek, pankreasu atď.

Diétna výživa so zahrnutím fazule sa používa pri zápalových ochoreniach obličiek a močového mechúra s urolitiázou.

 

Použitie bôbov pri chronickej reumatoidnej artritíde a dne sa považuje za prospešné. Fazuľové struky sú bohaté na arginín, ktorý má inzulínový účinok na metabolizmus u pacientov s diabetes mellitus.

Odvar fazuľových strukov ( alebo v kombinácii s čučoriedkovými listami) sa používa na mierne a stredne ťažké formy cukrovky. Fazuľové misky (najmä vo forme zemiakovej kaše) sú užitočné na aterosklerózu, srdcové arytmie a gastritídu. Fazuľa má čistiace vlastnosti, rozpúšťa a poháňa moč. Diuretický účinok sa prejavuje hlavne šupkou fazule. Fazuľa sa trávi dlhú dobu a spôsobuje hustú hmotu, najmä biele fazule; zjemňuje hruď a pľúca, dodáva telu plnosť.

Fazuľa má dobré stravovacie vlastnosti, a preto sa používajú na výživovú výživu pri rôznych gastrointestinálnych ochoreniach, ochorenia obličiek, pečene, močového mechúra a zlyhania srdca. Fazuľa má upokojujúce vlastnosti, ako je konzumácia fazuľových jedál, má priaznivý vplyv na nervový systém, poskytuje pokoj a spokojnosť.

Fazuľa sa považuje za veľmi prospešnú pre zuby

Pravidelná konzumácia fazule zabraňuje tvorbe zubného kameňa. Je to kvôli antibakteriálnym vlastnostiam fazule. Fazuľové misky sú veľmi užitočné pri tuberkulóze. Pod vplyvom extraktu z fazuľových strukov sa hladina cukru v krvi u pacientov s cukrovkou znižuje. Extrakt z bôbovej šupky sa predpisuje v 10 – 15 kvapkách trikrát denne. Alkoholická tinktúra funguje dobre – 40-50 kvapiek na recepciu, pomáha tiež odvar 100g fazuľových strukov na liter vody (varia sa, vyparujú sa až do 500 ml), pijú sa denne.

Liečba týmto spôsobom sa však môže uskutočniť iba v prípadoch, keď sa diabetes mellitus ľahko vyskytne v starobe a pod dohľadom lekára. Predpokladom je aj dodržiavanie obvyklej diéty pre diabetikov. Fazuľa sa v ľudovom liečiteľstve veľmi často používa: odvary, vodné infúzie strukov, semená, kvety fazule – používajú sa pri mnohých chorobách.

Odvar semien alebo celých zŕn fazule sa preto odporúča ako diuretikum pre opuchy obličkového pôvodu alebo pre zlyhanie srdca.

Fazuľa má liečivé a liečivé vlastnosti pri cukrovke. Fazuľa má antimikrobiálne vlastnosti, je tiež užitočná pri hypertenzii, chronickom reumatizme, chorobách obličiek, močového mechúra a tvorbe kameňov v močových orgánoch. Fazuľa má liečivé vlastnosti a používa sa na rôzne kožné ochorenia, gastritídu so zníženou sekréciou žalúdočných žliaz a obezitu pečene. Fazuľa má vynikajúce kozmetické vlastnosti

Varená fazuľa, rozdrvená cez sito, sa zmiešajú s rastlinným olejom a citrónovou šťavou. Táto kombinácia má vlastnosti proti starnutiu – vyživuje pokožku potrebnými prvkami, lieči ju a odstraňuje vrásky.

Ako používať fazuľu na ošetrenie:

V prípade cukrovky sa odporúča zber, ktorý obsahuje listy fazule, koreňa lopúcha a listy čučoriedky v rovnakých dávkach. Vezmite 50 – 60 g zbierky na liter studenej vody, namočte ju cez noc, povarte ju 5-7 minút, trvajte 1 hodinu a pite denne v 6 rozdelených dávkach.

Semená fazule vo forme odvarov sa podávajú deťom s hnačkami, ako aj potravinám s gastritídou s nízkou kyslosťou.

Čaj z fazule sa v domácom lekárstve používa už od staroveku ako diuretikum na zadržiavanie moču a opuchy moču, na urolitiázu, ako aj na zápaly obličiek, ochorenia močového mechúra, reumatizmus, ischias a dna.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>