Cuketa plnená mletým mäsom

Myslím, že nie je nikto, kto by sa o plnené cukety nevyskúšal alebo dokonca nepočul.

Na tento účel sa najčastejšie používajú mladé, stredne veľké cukety, ktoré pozdĺžne delia na polovicu.

Na blogu Poetry of Taste som našiel recept na takéto cukety a potešil som si to. Vyšli skvele, aj keď to pripúšťam bez hanby – zabudol som na jeden veľmi dôležitý problém – zrelý, bacuľatý cuketa má pomerne tvrdú pokožku – tak nezabudnite olúpať cuketu skôr, ako budete pokračovať v ďalšej práci;)

Takéto jedlo vyzerá veľmi zaujímavo a myslím si, že to nebude fungovať iba ako večere, ale bude fungovať aj na večierku (čím viac sa dá pripraviť náplň skôr a celé pečieme tesne pred plánovaným podávaním).

Suroviny:

  • 1-2 veľké cukety
  • 1 veľká cibuľa
  • 500 g mletého mäsa
  • 1 plechovka paradajok
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • Herbes de Provence
  • 2-3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • ohňové korenie alebo chilli vločky
  • štipka muškátového orecha
  • približne 100 – 150 g strúhanej mozzarely
  • morská soľ, korenie

Postup:

Kocky nakrájame na kocky. Smažte to v malom množstve horúceho oleja. Pridajte mleté ​​mäso na panvicu s ududenou cibuľou, smažte spolu. Ak mäso stratí svoju ružovú farbu, pridajte spolu s marinádou jemne nakrájaný cesnak a paradajky. Fritujte niekoľko minút, kým sa všetky tekutiny neznížia. Na konci všetko ochutnajte, posoľte, okoreňte, Pridajte bylinky. Vytiahnite a ochlaďte. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a asi polovicu syra a premiešame.

Ošúpané cukety nakrájané na plátky (asi 3-4 cm). Lyžičkou vydlabeme dužinu a dno a boky zostanú nedotknuté. Pripravte cukety a náplňte mäsom. Navrch posypte zvyškami strúhaného syra.

Rozložte cukety na veľký plech na pečenie potiahnutý papierom na pečenie. Dajte do rúry predhriatej na 190 stupňov a pečte asi 25 minút (alebo kým cuketa nezmäkne).

ZDROJ:poezja-smaku.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>