Ľahko sa vytvára spenený koláč, čo je veľmi dobré. Ak chcete cukrovinku, stojí za to skúsiť, rýchly a jednoduchý recept, ale veľmi chutný!

zloženie piškóty:
- 5 vajec
- 3 lyžice vody
- 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 8 lyžíc múky
- 8 lyžíc hnedého cukru
krém:
- 3 dl penového krému
- 2 lyžice kakaového prášku
- 1 čajová lyžička instantnej kávy
- 2 lyžice cukru
- 5 lyžíc mlieka
- 2 vrecká z penového materiálu
výzdoba:
- 2 dl biely penový krém alebo šľahačku
- 10 dkg čokoládové ostružliny
príprava:
Na piškótu vymiešajte z bielok sneh. V druhej mise zmiešajte žĺtky s cukrom a pridajte cukor, múku, kakaový prášoka vodu. Potom všetko dohromady opatrne zamiešajte, aby sa zabránilo peneniu a pečiete v rúre zohriatej na 180 stupňov po dobu 30 minút.
Medzitým pripravujeme krém. Kakaový prášok a cukor z mliekom sa zmiešania dobre a rozmiešame krém a mieša sa za vzniku čokoládovej peny. Dajte penu na vychladnutú piškótu. Na vrch dáme šľahačku alebo krém a posypeme strúhanou čokoládou. Môžeme podávať.
ZDROJ:ketkes.com