Recept na jedinečný čokoládový cheesecake.
Suroviny:
- 130 g BeBe keksy tmavé
- 100 g maslo
PLNKA
- 500 g nízkotučný tvaroh
- 250 ml smotana na šľahanie
- 300 g čokoláda na varenie
POLEVA
- 140 ml smotana na šľahanie
- 100 g čokoláda na varenie
Postup:
Keksy rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom.
Rozpustíme 300 g čokolády. Do misky dáme tvaroh a prilejeme k nemu 250 ml smotany na šľahanie. Keď bude čokoláda roztopená, tak ju necháme trochu vychladnúť a neskôr ju pridáme k tvarohu a smotane na šľahanie. Túto hmotu dobre rozmiešame, vylejeme na pripravený korpus v tortovej forme a vrch uhladíme.
100 g čokolády rozpustíme v 140 ml smotany na šľahanie. Keď táto hmota trochu vychladne, tak ju vylejeme na pripravenú plnku v tortovej forme a na vrchu uhladíme. Cheesecake dáme na niekoľko hodín do chladničky. Môžeme ho poliať aj polevou a dozdobiť šľahačkou a ovocím.
ZDROJ.bidista.com