Čokoládový cheesecake, fantastická sladká lahôdka, ktorej príprava vám nezaberie veľa času a chutí naozaj výborne

Recept na jedinečný čokoládový cheesecake.

Suroviny:

  • 130 g BeBe keksy tmavé
  • 100 g maslo

PLNKA

  • 500 g nízkotučný tvaroh
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 300 g čokoláda na varenie

POLEVA

  • 140 ml smotana na šľahanie
  • 100 g čokoláda na varenie

Postup:

Keksy rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Zmes rovnomerne roztlačíme na tortovú formu vystlanú alobalom.
Rozpustíme 300 g čokolády. Do misky dáme tvaroh a prilejeme k nemu 250 ml smotany na šľahanie. Keď bude čokoláda roztopená, tak ju necháme trochu vychladnúť a neskôr ju pridáme k tvarohu a smotane na šľahanie. Túto hmotu dobre rozmiešame, vylejeme na pripravený korpus v tortovej forme a vrch uhladíme.
100 g čokolády rozpustíme v 140 ml smotany na šľahanie. Keď táto hmota trochu vychladne, tak ju vylejeme na pripravenú plnku v tortovej forme a na vrchu uhladíme. Cheesecake dáme na niekoľko hodín do chladničky. Môžeme ho poliať aj polevou a dozdobiť šľahačkou a ovocím.
ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>