Pamätám si, že moja babička vždy robievala Šuhajdy, a keď jej zostala čokoládová hmota, urobila ešte pár čokoládových guličiek pre nás deti, ktoré sme ich, neviem z akého dôvodu, jedli oveľa radšej než Šuhajdy. Cez víkend som trochu pátrala a robila som si prieskum toho, čo upečiem. A tak som siahla po tomto recepte.
Trochu som sa obávala tej zázvorové chuti, ale nakoniec všetko dopadlo nad moje očakávania.
budete potrebovať:
- 200 ml smotany na šľahanie
- 300 gramov čokolády (ja som zvolila horkú s vysokým obsahom kakaa)
- 1 lyžica mletého zázvoru
- 1 lyžica mletej škorice
- 150 gramov zázvorových sušienok
postup:
Smotanu nalejeme do hrnca a privedieme k varu. Odstavíme ju zo sporáka a pridáme k nej nalámané kúsky čokolády. Čokoládu necháme roztopiť a za stáleho miešania pridáme sušený zázvor a mletú škoricu.
Pomocou špeciálnej okrúhle lyžičky, prípadne aj s obyčajnou lyžicou si naberieme trochu čokoládovej hmoty a v rukách vytvarujeme guľku. Dáme ju do podrvených sušienok a obalíme. Ak ich chcete hneď podávať, naukladáme ich na peknú misu. Vydrží vám však aj v chladničke a pár som dokonca vložila aj do mrazničky.

Rýchle a jednoduché. Vôňa zázvoru, čokolády a škorice je jednoducho neodolateľná a na tomto dezertu si pochutí naozaj každý. Ak chcete, do čokolády môžete pridať aj trochu rumu, ale potom opatrne, ak máte aj malé jedákov. Dobrú chuť.
ZDROJ:takprosto.cc