Vynikajúci čokoládový torta bez použitia múky. Tri vrstvy luxusnej čokoládové chute. Hotová delikatesa!
Suroviny:
korpus:
- 110 g kvalitná čokoláda
- 8 lyžícmaslo
- 3/4 hrnčekaKr. cukor
- 3 ksvajcia
- 1/2 hrnčekakakao
1. vrstva:
- 450 g smotanový syr
- 1/2 hrnčeka práškový cukor
- 3 ks vajcia
- 1/2 šálky na kúsky nalámanej čokoláda
2. vrstva:
- 1 a 1/4 hrnčeka kvalitná čokoláda
- 2 hrnčeky smotana na šľahanie
3. vrstva:
- 340 g kvalitná čokoláda
- 1 hrnček masla
- 1 javorový alebo kukuričný sirup
Postup:
- Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno formy vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme kvalitnú čokoládu s maslom. Následne vmiešame cukor a jedno vajíčko po druhom. Na záver pridáme kakao a dôkladne vymiešame hladkú hmotu, ktorú navrstvíme do formy.
- 1. vrstva:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Smotanový syr vymiešame s cukrom a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom. Za každým vajíčkom dôkladne vymiešame. Do smotanovej hmoty postupne prilievame čokoládu a šľaháme. Hmotu opatrne navrstvíme na cesto a pekne uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme cca 50 – 60 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Keď má koláč izbovú teplotu, potom ho vložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 2 hodiny. - 2. vrstva:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Smotanu ohrejeme na miernom ohni – pozor, nevaríme ju! a odstavíme. Pridáme čokoládu a miešaním hmotu spojíme. Necháme vychladnúť a odložíme na pár hodín do chladničky. Následne vyšľaháme mixérom. Rozotrieme na 1. vrstvu a pekne uhladíme. Znovu odložíme do chladničky. - 3. vrstva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a sirup. Keď máme hmotu jednotnú, odstavíme a necháme mierne vychladnúť, aby sme pri natieraní neporušili 2. vrstvu. Pekne rozotrieme a necháme stuhnúť. - Pred podávaním vyberieme koláč z chladničky a necháme ho odstáť pri izbovej teplote aspoň pol hodinu alebo hodinu. Krájame ostrým nožom, ktorý namočíme do horúcej vody, aby nám poleva nepopraskala.
ZDROJ:hugsandcookiesxoxo.com