Čokoládová extáza bez múky, 3 vrstvy luxusné čokoládové chute

Vynikajúci čokoládový torta bez použitia múky. Tri vrstvy luxusnej čokoládové chute. Hotová delikatesa!

Suroviny:

korpus:

  • 110 g kvalitná čokoláda
  • 8 lyžícmaslo
  • 3/4 hrnčekaKr. cukor
  • 3 ksvajcia
  • 1/2 hrnčekakakao

1. vrstva:

  • 450 g smotanový syr
  • 1/2 hrnčeka práškový cukor
  • 3 ks vajcia
  • 1/2 šálky na kúsky nalámanej čokoláda

2. vrstva:

  • 1 a 1/4 hrnčeka kvalitná čokoláda
  • 2 hrnčeky smotana na šľahanie

3. vrstva:

  • 340 g kvalitná čokoláda
  • 1 hrnček masla
  • 1  javorový alebo kukuričný sirup

Postup:

  1. Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 23 cm. Dno formy vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme tukom a vysypeme hrubou múkou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme kvalitnú čokoládu s maslom. Následne vmiešame cukor a jedno vajíčko po druhom. Na záver pridáme kakao a dôkladne vymiešame hladkú hmotu, ktorú navrstvíme do formy.
  3. 1. vrstva:
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Smotanový syr vymiešame s cukrom a postupne pridávame jedno vajíčko po druhom. Za každým vajíčkom dôkladne vymiešame. Do smotanovej hmoty postupne prilievame čokoládu a šľaháme. Hmotu opatrne navrstvíme na cesto a pekne uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme cca 50 – 60 minút. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Keď má koláč izbovú teplotu, potom ho vložíme do chladničky a necháme odpočívať minimálne 2 hodiny.
  4. 2. vrstva:
    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme ju mierne vychladnúť. Smotanu ohrejeme na miernom ohni – pozor, nevaríme ju! a odstavíme. Pridáme čokoládu a miešaním hmotu spojíme. Necháme vychladnúť a odložíme na pár hodín do chladničky. Následne vyšľaháme mixérom. Rozotrieme na 1. vrstvu a pekne uhladíme. Znovu odložíme do chladničky.
  5. 3. vrstva:
    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a sirup. Keď máme hmotu jednotnú, odstavíme a necháme mierne vychladnúť, aby sme pri natieraní neporušili 2. vrstvu. Pekne rozotrieme a necháme stuhnúť.
  6. Pred podávaním vyberieme koláč z chladničky a necháme ho odstáť pri izbovej teplote aspoň pol hodinu alebo hodinu. Krájame ostrým nožom, ktorý namočíme do horúcej vody, aby nám poleva nepopraskala.

ZDROJ:hugsandcookiesxoxo.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>